Petitchef

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

Desert
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

In primul rand, ai nevoie de o tava de tarta, de 24 de cm pe care o ungi cu putin unt. Apoi, lista de ingrediente cuprinde (foto 1 si 2):

1. 600 gr fructe de padure

2. 100 gr unt moale

3. 100 gr faina

4. 100 gr branza de vaci mai cremoasa

5. 50 gr zahar brun

6. doua linguri de lapte

7. esenta de lamaie

8. un pic mai putin de jumatate de plic de praf de copt


Crema, din motive de toropeala cronica, am preparat-o din (foto 7):

1. un plic budinca de vanilie Dr. Oetker

2. 500 ml lapte

3. 2 linguri de zahar


Optional, pentru decor (foto 7):

1. smantana pentru frisca

2. zahar

Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

Preparare

  • Iaca, le-a venit si lor randul! Fructelor de padure, caci despre ele e vorba :) . Dupa busuiocul din sosul pentru mini-pizza, fructele de padure sunt al doilea ingredient propus luna aceasta de Flory pentru Dulcea Romanie.

    Desigur, as fi preferat sa folosesc fructe proaspete insa cum sunt scumpe si e criza dom'le :) , am optat pentru cele congelate. Au dezavantajul de a se inmuia odata decongelate si trebuie tinute suficient timp la scurs intr-o sita. Apoi tarta trebuie imbracata in jeleu, ca sa nu se imprastie sucul fructelor si sa se reverse inestetic. Cu toate astea, gustul este la inaltime!

    Ce este mai interesant la aceasta tarta este aluatul cu branza de vaci (o alta varianta de aluat cu branza de vaci gasesti aici), iar intamplarea a facut sa am un sortiment sarat care insa a mers de minune si nicidecum nu a stricat gustul asa cum ma panicasem initial, ci doar a intensificat restul aromelor. Poveste cu happy end :) .


    Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent.

    Fructele le decongelezi din timp si le lasi sa se scurga intr-o sita iar cuptorul il preincalzesti la 180 de grade.
    Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele, branza de vaci, esenta si mixezi (foto 3). Faina o amesteci cu praful de copt si o torni peste compozitie (foto 4). Pui aluatul astfel obtinut in tava unsa (foto 5) si il intinzi cu ajutorul unei spatule (foto 6). Pui la cuptor pentru 35-40 de min, pana se rumeneste putin blatul si trece cu brio testul scobitorii.

    Intre timp te poti ocupa de budinca, conform indicatiilor de pe pachet si anume: intr-un bol amesteci cu un tel continutul unui plic de budinca cu doua linguri rase de zahar si patru linguri de lapte (foto 8). Restul laptelui il pui la fiert. Cand incepe sa fiarba, torni peste el compozitia din bol si mai pui pe foc putin, amestecand cu telul, pana capata consistenta dorita (foto 9). Lasi sa se raceasca.


    Blatul il scoti pe un gratar de prajituri. Cand s-au racit si budinca si blatul, intinzi budinca uniform peste blat (foto 10). Apoi asezi fructele si prepari conform indicatiilor tort gelee-ul. Lasi tarta cateva ore la frigider si daca doresti, o poti dichisi cu frisca inainte de a o servi. Pofta buna!


    Nota: Reteta inspirata din Reader's Digest.

Poze

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie, poza 1Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie, poza 2Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie, poza 3


Comentarii (14):

ana, 15/07/2017

O mizerie, blatul este un fiasco, s-a lasat la fundul tavii dupa 5 minute in cuptor.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/05/2014

Delicioasa!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Catalin, 18/09/2018

Eu as adauga si ceva Domestos. Pai daca tot facem chimie, macar tarta respectiva va curata si tartrul din WC :)

(0) (0) Abuz
01/12/2016

:pffffffffff

(0) (0) Abuz
05/04/2016

Arata foarte bine si este si gustos

(0) (0) Abuz
20/12/2014

De mare ajutor!

(0) (0) Abuz
31/07/2014

Prea multa introducere, ne intereseaza modul de preparare, OK?Celelalte impresii, mai putin!O mancare, indiferent ce fel este, trebuie sa aiba si un pic de aspect "comercial", azi nu mai este suficient sa fie BUN!!!Cu scuzele de rigoare, EU as fi aranjat putin fructele acelea inainte de a pune gelee!

(0) (0) Abuz
14/02/2014

Suupeerr!!

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Excelenta !!!

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Nu inteleg nimic

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta Stea cu fructe
Tarta Stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu crema de vanilie si fructe
Tarta cu crema de vanilie si fructe
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu fructe de padure
Tarta cu fructe de padure
4 porții
50 min
Foarte ușor
2.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de varaSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: