Petitchef

Tarta "snickers"

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru crusta:

140 g unt

75 g zahar fin

50 g migdale macinate fin

sare

semintele de la 1/2 baton vanilie

1 ou

245 g faina


Pentru caramel:

150 g zahar

o lingura miere

50 g unt

200 ml smantana dulce

200 g arahide prajite si sarate


Pentru spuma de arahide:

250 g crema de branza

50 g zahar fin

200 g unt de arahide

200 ml smantana de frisca


Pentru glazura:

200 g ciocolata neagra

200 g smantana lichida

Preparare

  • Crusta:
    Untul se bate bine impreuna cu zaharul, sarea si vanilia pana devine cremos. Se adauga apoi oul si faina amestecata cu migdalele macinate fin si se amesteca pana se obtine un aluat compact si fin. Se da aluatului forma de minge, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 2 ore.
  • Dupa aceasta perioada se intinde in foaie subtire si se aseaza in forma de tarta sau in mai multe forme mici, individuale. Se coace la 180 de grade, 15 minute acoperit cu hartie de copt si cu un pumn de fasole boabe uscata deasupra apoi 10 minute fara hartie si boabe.
  • Caramel:
    Zaharul se topeste intr-o tigaie pana capata o culoare brun aurie. Atentie sa nu se arda si sa devina amar! Se adauga apoi cu grija untul, mierea si smantana incalzita si se amesteca pe foc mic cateva minute pana se leaga intr-un caramel nu foarte dens . Se amesteca il ele arahidele si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Spuma de arahide:
    Crema de branza se bate bine cu zaharul si untul de arahide pana devine spumoasa. Separat se bate frisca si se adauga peste crema de branza cu arahide, amestecand usor astfel incat sa ramana cat mai mult aer in compozitie.
  • Glazura:
    Se topesc impreuna, la bain-marie, ciocolata si frisca. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Asamblam prajitura punand in fiecare crusta un strat de caramel cu alune, unul de spuma de arahide si apoi glazura.
  • Lasam sa se raceasca peste noapte la frigider. Desi pregatirea acestei tarte necesita destul de mult timp si ingrediente rezultatul este spectaculos. Iubitorii untului de arahide sau ai Snickers-ului o vor aprecia cu siguranta, dar nici ceilalti nu cred ca vor avea vreo obiectie.

Poze

Tarta Snickers, poza 1Tarta Snickers, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu mere
Tarta cu mere
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu piersici
Tarta cu piersici
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: