Petitchef

Tarta "Snickers"

Desert
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru crusta:

Pentru caramel:

Pentru spuma de arahide:

Pentru glazura:

Preparare

  • Crusta:
    Untul se bate bine impreuna cu zaharul, sarea si vanilia pana devine cremos. Se adauga apoi oul si faina amestecata cu migdalele macinate fin si se amesteca pana se obtine un aluat compact si fin. Se da aluatului forma de minge, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 2 ore.
  • Dupa aceasta perioada se intinde in foaie subtire si se aseaza in forma de tarta sau in mai multe forme mici, individuale. Se coace la 180 de grade, 15 minute acoperit cu hartie de copt si cu un pumn de fasole boabe uscata deasupra apoi 10 minute fara hartie si boabe.
  • Caramel:
    Zaharul se topeste intr-o tigaie pana capata o culoare brun aurie. Atentie sa nu se arda si sa devina amar! Se adauga apoi cu grija untul, mierea si smantana incalzita si se amesteca pe foc mic cateva minute pana se leaga intr-un caramel nu foarte dens . Se amesteca il ele arahidele si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Spuma de arahide:
    Crema de branza se bate bine cu zaharul si untul de arahide pana devine spumoasa. Separat se bate frisca si se adauga peste crema de branza cu arahide, amestecand usor astfel incat sa ramana cat mai mult aer in compozitie.
  • Glazura:
    Se topesc impreuna, la bain-marie, ciocolata si frisca. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Asamblam prajitura punand in fiecare crusta un strat de caramel cu alune, unul de spuma de arahide si apoi glazura.
  • Lasam sa se raceasca peste noapte la frigider. Desi pregatirea acestei tarte necesita destul de mult timp si ingrediente rezultatul este spectaculos. Iubitorii untului de arahide sau ai Snickers-ului o vor aprecia cu siguranta, dar nici ceilalti nu cred ca vor avea vreo obiectie.


Poze

Tarta Snickers
Tarta Snickers - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu biscuiți oreo și ciocolată fără coacere
Tarta cu biscuiți oreo și ciocolată fără coacere
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta iepuras cu oua de ciocolata
Tarta iepuras cu oua de ciocolata
10 porții
2 h 12 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara Tarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează