Petitchef

Tarta cu mure

Desert
4 porții
40 min
12 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pentru aluat de tarta: 125 g unt

- 100 g de zahar pudra

- 1 praf de sare

- 250 g faina simpla

optional: 1 baton de vanilie crestat in lungime si scoase semintele sau coaja de la 1/2 lamaie

- 2 galbenusuri mari, de preferinta ecologice

- 2 linguri lapte sau apa rece

pentru umplutura: 1 baton de vanilie

- 500 g de mascarpone

- 100 ml de smantana subtire

- 3 linguri de zahar

- 3 linguri de grappa sau vin santo

- 300 g de mure( sau alte fructe)

- 2 linguri gem de mure sau zmeura

- o mana mica de frunze de menta proaspete

Preparare

  • Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si diametrul de 28 cm. Ca sa faceti aluatul , amestecati untul , zaharul pudra si sarea , adaugand apoi faina, semintele de vanilie , coaja de lamaie si galbenusurile - de mana sau cu un robot de bucatarie .
  • Cand amestecul seamana cu un pesmet zgrunturos , adaugati laptele sau apa rece. Bateti si framantati usor aluatul pana se formeaza o minge , pe care o veti presara cu putina faina.Nu-l framantati prea tare , fiindca va deveni prea elastic, nu faramicios, cum ar trebui.
  • Infasurati-l in folie de plastic si tineti-l la frigider cel putin o ora. Apoi intindeti-l si captusiti cu el forma de tarta. Puneti forma in congelator timp de o ora.Incingeti cuptorul la 180 grade C si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pana cand devine auriu-deschis.
  • Ca sa faceti umplutura , desfaceti batonul de vanilie in doua , pe lungime , si scoateti semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, semintele de vanilie , smantana , zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pana cand obtineti un amestec lucios. Gustati - trebuie sa fie o crema bogata , pufoasa , si putin dulce, cu un gust subtil de grappa.
  • Daca nu gasiti sau nu aveti grappa , merge si fara , sau adaugati putin vin santo. Dupa ce s-a racit blatul , ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule , intr-un strat omogen . Acoperiti crema cu mure , usor, fara sa le impingeti( puteti pune mai multe tipuri de fructe.
  • Apoi, intr-o craticioara , topiti doua linguri de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pana obtineti un sirop usor , dupa care ungeti fructele de pe tarta cu acest sirop cu o pensula curata.
  • Inainte de servire , presarati tarta cu frunze mici de menta.Puteti face o tarta mare sau mai multe tarte mici. Serviti imediat sau puneti-le la frigider pana la consum.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta franta
Tarta franta
8 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu zmeura si mure
Tarta cu zmeura si mure
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu zmeura si mure
Tarta cu zmeura si mure
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Tarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: