Petitchef

Tarta de lamaie cu bezea

Desert
8 porții
15 min
35 min
Ușor

Ingrediente

8

Ingrediente pentru 8 portii (mi-am permis totusi niste mici-mititele modificari):

Preparare

  • Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa le intorc bucuria chiar celor ce mi-au oferit-o preparandu-le aceasta tarta. As spune, dupa cat de repede au lucit in goliciunea lor farfuriile, ca bucatele regale au avut succes :).
    Sunt retete deosebite, frumos ilustrate si explicate, alternand cu scurte istorisiri despre fiecare membru al familiei regale in parte. O carte pentru gurmanzi, pentru nostalgici, pentru cei care mai cred in printi si printese.


    Pentru blat, untul il topesti la bain-marie si il amesteci cu biscutii sfaramati. Procedezi ca la cheesecake-ul cu mure si pui compozitia intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul 22-23 cm), tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unui pahar sau a unei linguri mai mari se presezi foarte bine biscuitii pe fundul formei, pana se aplatizeaza si devine un blat uniform. Il pui la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 5-10 min, apoi il scoti si pregatesti umplutura.

    Pentru crema separi galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amesteci cu laptele condensat si zeama de lamaie. Amesteci pana la omogenizare si torni peste blat.

    Apoi prepari bezeau batand bine albusurile si adaugand incet, putin cate putin din zahar pana acesta se dizolva complet. Nici telul si nici vasul nu trebuie sa aiba urme de apa sau grasime pentru ca albusurile sa se bata bine. Pui albusurile astfel batute cu zahar intr-un pos de ornat si decorezi tarta. Bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand putin mai sus de mijloc pentru 35 de min.

    O scoti cu grija din forma, trecand mai intai pe margini cu un cutit. Altfel vei pati ca mine - m-am grabit putin si mi-a crapat bezeaua cand am desfacut peretii detasabili ai tavii. Deh... "graba strica treaba". Pofta buna!

    (Precizez, ca sa inlatur orice dubiu, ca frezia are rol pur decorativ si nu este comestibila) :)


Poze

Tarta de lamaie cu bezea
Tarta de lamaie cu bezea - poza 2
Tarta de lamaie cu bezea - poza 3

Întrebări:




Comentarii (15):

13/09/2015

Exceptionala!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2015

Nu ne-ati spus ce fel de esente punem in acest desert, cred ca fare vreo esenta are un gust foarte puternic de ou, ceea ce nu este chiar in regula. S-ar putea sa fie gretoasa la gust. Multumesc!

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
Mihaela-Diana, 22/08/2023

Cartea aceasta este intr-adevar...un REGAL DE DELICATESSE. O am si eu, in format electronic, printabil si am facut multe feluri de mancare, inclusiv deserturi. O grozavie, toate. Recomand cu maxima incredere. RESPECT TUTUROR celor ce au lucrat la aceasta lucrare, dar mai ales bucatarilor care au experimentat acele feluri de mancare.

(0) (1) Abuz
delia, 12/10/2018

Ce e cu masurile astea, nu se intelege..5ml zeama lamiie? in rest e perfecta

(1) (0) Abuz
13/09/2015

Delicioasa

(0) (0) Abuz
13/09/2015

Cred ca e super, are gust de lamiie iar biscuitii a vanilie, asa ca nu mai e nevoie de esente, iar faptul ca are lapte condensat, acesta se poate si prepara, si chiar cred ca la casele regale exista aceasta reteta sa-l prepare, asta o spun celor rautaciosi, Sa aveti pofta

(0) (0) Abuz
13/09/2015

Mi-a placut mult si descrierea si exprimarea....felicitari! Sunt convinsa ca e o tarta minunata, cu aroma de lamaie....

(0) (0) Abuz
13/09/2015

O prajitura regala.

(1) (0) Abuz
22/03/2015

Delicios,f.bun,usor

(0) (0) Abuz
sanda_ned
sanda_ned, 21/03/2015

Cred ca e f buna- voi incerca si eu s-o fac, cit de repede!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă cu bezea cu lămâie
Tartă cu bezea cu lămâie
12 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef
Tarta cu lamaie - petitchef
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu napi
Tarta cu napi
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta rustica cu piersici
Tarta rustica cu piersici
6 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu afine din pirinei
Tarta cu afine din pirinei
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează