Tarta normanda cu mere si migdale

Desert
Ușor
2 h 50 m
332 Kcal

Pentru un desert cu mere absolut irezistibil, aceasta tarta este alegerea inspirata! Urmati toti pasii retetei pentru a face aceasta tarta delicioasa. Datorita explicatiilor noastre scrise, fotografiilor si videoclipului nostru, nu veti rata nimic! Nu ezitati sa serviti alaturi cu o lingura de inghetata de vanilie ;-)

Ingrediente

10

Aluatul sablée :

Umplutura:

Decorul:

Materiale

  • 94/5000
  • Folie alimentara
  • sucitor
  • Lingura de lemn
  • tava de placinta cu diametrul de 28 cm

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare2 ore
Gătire30 min
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 1Aluatul sablée :
    Puneti untul inmuiat, zahar pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale intr-un bol. Amestecati cu o lingura de lemn.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 2Adaugati oul si amestecati. Amestecul va deveni grunzuros.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 3Se adauga faina si se amesteca cu mana pentru a obtine un aluat omogen. Nu framantati mai mult decat este necesar. Infasurati aluatul in folie alimentara, aplatizati putin si refrigerati timp de 1 ora.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 4Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, folosindu-va de un sucitor. Intoarceti aluatul la 45° si intindeti din nou. Repetati pana obtineti dimensiunea dorita.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 5Rulati aluatul pe sucitor si transferati pe tava de pracinta, unsa in prealabil cu unt. Presati bine aluatul pe margini, apoi treceti cu sucitorul peste marginile tavii pentru a taia surplusul de aluat. Intepati aluatul cu o furculita si dati la frigider 30 de minute.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 6Umplutura:
    Folosind un mixer electric, bateti ouale, zaharul si zaharul vanilat. Adaugati migdalele macinate (pudra de migdale) si smantana lichida si bateti din nou.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 7Descojiti merele si taiati-le in jumatate, indepartand miezul. Taiati felii subtiri de aceeasi grosime. Asezati cate o jumatate de mar taiata felii peste aluat si rasfirati-le putin (vezi fotografii + video). Adaugati celelalte jumatati de mere si formati o floare.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 8Turnati compozitia de la pasul 6 peste mere si dați la cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 de minute.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 9Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu fulgi de migdale prajiti si zahar pudra.
  • Tarta Normanda cu mere si migdale - Preparare etapa 10Delicios!

Punctează această reţetă

Observații

* Sfat de reciclare: daca aveti resturi mere feliate si aluat ramas, nu ezitati sa le reutilizati pentru a face mini tarte!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 332Kcal
  • Carbo: 38.4g
  • Grăsimi: 15.9g
  • Grăsimi sat.: 7.6g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 24.7g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (138g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 13 voturi 1 comentariu

Felix

Vreau si eu...

abuz