Tarta cu unt de mere si crema de mascarpone

(5.00/5 - 6 voturi)
2 comentarii

Întotdeauna mi-a plăcut combinația dintre mere și cremă de brânză, cred că se vede și din istoricul postărilor mele. Merele aduc prospețimea, iar brânza vine cu textura cremoasă care nu te lasă să te oprești din mâncat. De data aceasta am încercat ceva nou, am făcut unt de mere, pe care îl pot conserva la borcan, să păstrez și pentru data viitoare.

  • Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone
  • Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone, Poza 2
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
3 ore
Gătire:
30 min
Gata în:
3 h, 30 m
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

Unt de mere

- 1 kg mere;
- 100 g zahăr;
- 2 lingurițe scorțișoară;

Blat tartă

- 120 g unt gras;
- 250 g făină;
- 80 g zahăr;
- 2 gălbenușuri;
- 3-4 linguri de apă rece;
- un praf de sare;

Crema de Mascarpone

- 250 g mascarpone;
- 100 ml smântână lichidă;
- 2 linguri frișcă nebătută;
- 2 linguri zahăr pudră;

Preparare

Etapa 1 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Etapa 1

Unt de mere

- Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă;
- Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în când;
- După aproximativ o oră de stat în cuptor, se adaugă și zahărul și se amestecă;
- Se scot merele coapte din cuptor, se pasează bine și, folosind un blender de mână, se mixează până devin cremoase;
- Acum se introduc din nou în cuptor pentru încă 45 de minute, la foc mediu, timp în care se amestecă mai frecvent;
- În acest timp, compoziția începe să devină mai groasă;
- Când aproape este gata, se adaugă scorțișoara și se amestecă bine;
- Compoziția va căpăta textură mai untoasă după ce se răcește;
Etapa 2 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Etapa 2

Blat de tartă

- Se mixează făina cu zahărul pudră și cu unul rece, din frigider;
- Treptat, se adaugă câte un gălbenuș de ou, mixând bine după fiecare;
- Apoi se adaugă și cele 3 linguri de apă;
- Aluatul obținut se infoliaza în plastic și se ține în frigider cel puțin 30 de minute;
- Apoi se lucrează pe blatul de lucru, se așează pe tava de tartă și se înțeapă cu o furculiță;
- Blatul se coace singur pentru aproximativ 10-12 minute, la foc mediu, până se rumenește puțin pe margini;
Etapa 3 - Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

Etapa 3

Crema de Mascarpone

- Se mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră;
- Se adaugă smântâna lichidă și se mixează bine;
- La sfârșit, se adaugă frișca nebătuta și se mixează până capătă textură fermă;

- Peste blatul de tartă copt, se adaugă un strat de unt de mere, apoi un strat de cremă de mascarpone;

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

26/02/2017

O reteta interesanta.Multumesc petitchef.

(0) (0) Abuz
27/02/2017

Grozava,gustoasa si sanatoasa!!!

(0) (0) Abuz

Video sugerat

Placinta englezeasca cu mere


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale