Tiramisu

(4.66/5 - 2728 voturi)
273 comentarii


Ingrediente

Ingrediente pentru o tava de 31/26 cm:
500 gr piscoturi
500 gr mascarpone
4 oua
8 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
250 ml cafea
3 linguri amaretto
cacao

Preparare

Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul valinat, le batem cu mixerul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Adaugam mascarponele peste amestecul de oua si zahar si le omogenizam.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam si pe ele in amestecul de galbenusuri si mascarpone. Amestecam bine.
Pregatim o cafea tare, o strecuram de zat, iar cand e aprorpe rece adaugam cele 3 linguri de amaretto.
Asamblam prajitura intr-o tava, caserola, ori vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam in tava. Eu le inmoi pe o singura parte, este suficient, ele oricum se vor inmuia la frigider. Daca le inmuiam pe ambele parti se vor flescai. Peste primul strat intindem jumatate din crema si pudram cu cacao. Mie imi place sa pun cacao si intre straturi, dupa care urmatorul strat de piscoturi, iar deasupra crema ramasa.
Se lasa la frigider 6-7 ore. Eu pudrez cu cacao fiecare bucatica in parte cand o tai. Daca sta cu cacao deasupra in frigider aceasta se va umezi si nu va avea un aspect placut.




Punctează această reţetă:

Comentarii (273):

5 / 5
Postat 16/03/2012, 10:07

Buna ziua. Am pregatit tiramisu in diferite ocazii si intotdeauna a avut succes. Aceasta reteta mi se pare cea mai buna pentru un succes garantat. Si nu este nici grea.P.S. Eu nu am folosit amaretto pentru ca nu am avut.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/07/2014, 18:05

Eu am uitat de faza cu "craticioara,oala cu apa"...:((( cum mai intaresc,ingredientele lichide acuma...va rog sa imi raspundeti care are vri-o idee....va rog....Chear acuma..am inceput sa fac..:((( Multumesc...:*

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/04/2014, 12:22

Eu am facut siropul din zahar ars bine, pana a capatat o tenta amaruie, si asa am putut sa le dau si copiilor (de 4 si 5 ani). le-a placut enorm! de asemenea am folosit fructoza in loc de zahar in compozitie :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/10/2013, 06:55

Excelent de gustoasa , singurul incovenient este ca eu nu pot astepta 6-7 ore cu ea la frigider :)) cel mult o ora s-au doua . ii este de ajuns dc ai un frigider destul de bun care raceste rapid :}

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/08/2015, 22:09

Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei oferte!

În fișierul atașat puteți vedea despre ce este vorba.

Cu deosebită stimă,

Numele dvs Elena Lascu
Telefonul 0722.599.156

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/02/2013, 12:19

Ca sa nu se mai umezeasca cacaoa, peste ultimul strat de crema se pune mai întâi un strat de ciocolata (neagra, speciala pt prajitui) rasa, si apoi se pudreaza cu cacao.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/01/2014, 13:55

AM FACU T-O SI MI-A IESIT FOARTE BUNA .PE DEASUPRA EU AM PUDRAT-O CU NESS, NUMAI PESTE PRIMUL STRAT DE CREMA AM PUS CACAO.INCERCATI SI NU VETI REGRETA !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/02/2013, 14:02

Este extraordinara reteta, este aceiasi pe care am invatat-o de la soacra mea siciliana ! Prajitura esta delicioasa folosind aceasta reteta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/02/2016, 07:53

Am făcut-o. Am pus esență de migdale în loc de amaretto. Sfat: râșniți zahărul înainte de a-l freca cu gălbenușurile.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/01/2014, 09:35

Minunata! Eu sunt in stare sa pudrez cu cacao sub,peste, intre, de jur imprejur etc. Si as manca o tava...ba nu, doua! ...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale