Petitchef

Tiramisu

Desert
8 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
-500 gr. branza mascarpone

-2 pachete de piscoturi speciale

rom – o sticluta si jumatate

500 ml de cafea tare si neindulcita

4 galbenusuri

8 albusuri

Preparare

  • Primul pas, fierbem cafeaua apoi o lasam la racit.
    Punem pe foc o oala cu apa si o lasam sa dea in clocot
    Incepem cu crema, separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile le frecam cu zahar(aici puneti cat doriti, in functie de gusturi .eu am pus cam cam 4 linguri, daca imi aduc bine aminte).
    Cand s-a dizolvat zaharul, luam castronul (sau ibricul, in cazul meu) si il bagam in oala cu apa care fierbe si continuam sa amestecam cu lingura de lemn.Totul dureaza cam 3, 4 minute, pana se face o crema groasa.Trebuie amestecat incontinuu deoarece riscam sa se arda.

    Dupa ce am luat crema de pe foc, o punem deoparte si incepem sa amestecam albusurile cu putin zahar (cu mixerul sau cu telul) pana obtinem o spuma tare.Initial, am amestecat 4 albusuri cu zaharul pus de la inceput si mi-a rezultat o spuma bine legata, ca o crema.Am avut senzatia ca nu e bine, si am mai spart 4 oua , amestecand albusurile mai intai si abia dupa cateva minute adaugand zahar.Mi-a rezultat o altfel de spuma, mai poroasa si mai putin densa.

    Intr-un castron am pus crema de galbenusuri, spumele amandoua, toata sticluta de rom si branza am amestecat usor pana am obtinut o crema foarte fina.
    Am bagat-o in frigider pentru 20 minute.

    Intr-o tava dreptunghiulara asezam piscoturile pe care le inmuiam in castronul cu cafea (si in care am turnat o jumatate de sticluta de rom).
    Miscarea sa fie una foarte rapida, cat bagati piscotul in cafea si il scoateti, ca altfel se inmoaie prea tare si se face un fel de terci :)

    Hai, odata cu mine!
    Luat piscot, bagat in cafea, scos din cafea, pus in tava
    Din nou!
    Luat piscot, bagat in cafea, scos, pus in tava!
    Asa!! Bravo!

    Dupa ce asezam un strat de piscoturi, punem un strat de crema, inca unul de piscoturi , inca unul de crema.La sfarsit presaram cacao.Bagam tava in frigider si asteptam pana a doua zi,

    N-aveti rabdare, nu-i asa? : )) Atunci lasati-o macar vreo 2 ore, sa se imbine aromele.
    Nu stiu daca reteta originala contine si rom, dar eu va spun ca daca nu puneti, mai bine nu faceti prajitura.I-a dat plusul acela de rafinament, a facut-o sa iasa din sfera prajiturilor banale si sa o aseze in cea a deserturilor rafinate.
    Tiramisul meu a iesit o minunatie, nici nu pot descrie in cuvinte!

Poze

Tiramisu, poza 1Tiramisu, poza 2Tiramisu, poza 3



Comentarii (69):

21/08/2014

Awesome

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Cea mai buna prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/09/2013

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/07/2013

Foarte bun....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/04/2015

Mai ai uitat sa spui ca trebuie si branza mascarpone....halal reteta

(0) (1) Abuz
emilia_t2014_1
emilia_t2014_1, 01/01/2015

Dimensiuni tăvii, nu e specificat, 8 albușuri- nu-i cam mult?

(0) (0) Abuz
20/08/2014

Nemaipomenita!

(0) (0) Abuz
19/08/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
19/04/2014

O reteta excelenta si usor de facut...

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Fffff buna!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu clasic italian
Tiramisu clasic italian
8 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tiramisu
Tiramisu
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu capsuni
Tiramisu cu capsuni
8 porții
1h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: