Petitchef

Tort fantezie

Desert
8 porții
2 ore
2 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mod de preparare blaturi:
    Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu hartie pergament taiate dupa forma tavilor(tavile trebuie sa aiba un diametru de 20 cm,daca nu aveti mai multe le coaceti pe rand)

    Se freaca untul cu zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos.Se incorporeaza treptat oualele batute ca pt.omleta si vanilia.Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt.Se imparte compozitia in 2 castroane si adaugati intr-unul din ele 1 lingura cacao.Se pune cu lingura fiecare amestec in 2 cornete(eu am folosit 2 pungi mai mari taiate la varf).Se toarna compozitia cu amestecul de cacao pe conturul bazei fiecarei din cele 2 tavi pregatite,astfel incat sa formati cate un inel.Se procedeaza la fel cu amestecul alb,turnand cu cornetul pe conturul bazei celei de a 3 tavi.Se continua sa se toarne amestecul alternativ,inele,pana cand baza tavilor e acoperita complect.Se coc timp de 20 minute.Se lasa la racit.

    Preparare umplutura:

    Rupeti ciocolata bucati si le puneti intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si incalziti la foc mic 4 minute pana se topeste ciocolata.Se toarne intr-un castron si se bate cu mixerul pana se ingroase si devine lucioasa.Se lasa la rece.Intre timp se amesteca untul cu hararul pudra,se topeste ciocolata in 2 linguri apa si se toarna usor in crema de unt si se amesteca.Se scoate de la frigider crema de frisca si se amestaca impreuna cu crema de unt si coaja rasa de portocala.( eu am folosit 1 plic de la Dr.Oetker,asta este optional)

    Siropul:

    Se amesteca apa fiarta si racita cu lichiorurile si se insiropeaza blaturile.Se intinde o treime din crema peste un blat cu marginea de cacao.Asezati deasupra blatul cu marginea alba si intindetijumatate din crema ramasa.Se pune ultimul blat si se finiseaza cu crema ramasa inclusiv pe marginile tortului.

    Finisare:

    Din crema pastrata se formeaza mici trufe care se pun cu un sprit in forma de stea pe suprafata tortului,intre trufe se adauga visine din visinata.(finisarea tine de gustul fiecaruia).
    Pofta buna.

Poze

TORT FANTEZIE, poza 1
TORT FANTEZIE, poza 2
TORT FANTEZIE, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort dolce vita
Tort dolce vita
4 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort de ciocolata cu tichie de visine
Tort de ciocolata cu tichie de visine
6 porții
1 h 40 m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort etajat cu cafea si frisca
Tort etajat cu cafea si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei