Petitchef

Tort cu mere intregi si crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar in vasul in care se va coace tortul.Trebuie sa fie un vas mai inalt. Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei;aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
  • Merele se curata de coaja si de samburi si se aseaza peste zaharul ars. Untul se taie cubulete care se presara peste mere. Pana acum totul ar trebui sa arate cam asa.
  • Totul se da la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora ,pana cand se rumenesc si s-au inmuiat marele.
  • Intre timp se pregateste crema amestecand laptele cu ouale, zaharul si esentele, coaja de portocala. Cand merele s au rumenit turman compozitia de lapre peste ele si se da din nou la cutor, la foc mic , pana cand incepe sa se coagulze crema.
  • Pregatim si blatul pana ce se face crema .Ouale se separa si albusurile se bat spuma mai moale, adaugam zaharul si mai batem pana se intareste mai bn, adugam galbenusurile si esentele, amestecam putin, apoi faina, toata o data, si omogenizam compozitia amestecand cu o lingura de jos in sus, usor.
  • Compozitia se toarma peste blat cand crema incepe sa se coaguleze si mai dam la cuptor, la foc mediu, pentru inca o jum de ora, pana cand se coace si blatul.Se lasa sa se raceasca in cratita pt cca 2h , dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta sau se serveste ca atare.

Rețete inrudite

YouTube

Tort flan cu vanilie


Poze

Tort cu mere intregi si crema de zahar ars
Tort cu mere intregi si crema de zahar ars - poza 2
Tort cu mere intregi si crema de zahar ars - poza 3
Tort cu mere intregi si crema de zahar ars - poza 4

Întrebări:




Comentarii (11):

29/11/2013

Minunata !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2014

Excelent!!!!!!!!!!! super bun!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
merceleo, 04/01/2014

Nu cred ca exista ceva mai bun!

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Ffff bun

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Excelenttttttttttttt.................

(0) (0) Abuz
07/07/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Am facut-o deja si e foarte buna.

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Arata foarte bine cred ca ie si foarte buna am sa incerc sa o fac maine

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Draguz

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează