Petitchef

Tort cu mere intregi si crema de zahar ars

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 kg mere mari

6 linguri zahar pentru caramel+6 pt crema +6 pt blat

1 l lapte

6 oua pt crema + 6 pt blat

1/2 pachet de unt/margarina pt prajituri

6 linguri de faina

esente la alegere

coaja de portocala pt crema si blat

Preparare

  • Se caramelizeaza cele 6 linguri de zahar in vasul in care se va coace tortul.Trebuie sa fie un vas mai inalt. Cand zaharul se topeste si capata culoarea caramelului se ia cratita de pe foc si se roteste cu grija in asa fel incat zaharul sa imbrace peretii cratitei;aveti grija cand faceti manevra asta zaharul se topeste la temparaturi inalte.
  • Merele se curata de coaja si de samburi si se aseaza peste zaharul ars. Untul se taie cubulete care se presara peste mere. Pana acum totul ar trebui sa arate cam asa.
  • Totul se da la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora ,pana cand se rumenesc si s-au inmuiat marele.
  • Intre timp se pregateste crema amestecand laptele cu ouale, zaharul si esentele, coaja de portocala. Cand merele s au rumenit turman compozitia de lapre peste ele si se da din nou la cutor, la foc mic , pana cand incepe sa se coagulze crema.
  • Pregatim si blatul pana ce se face crema .Ouale se separa si albusurile se bat spuma mai moale, adaugam zaharul si mai batem pana se intareste mai bn, adugam galbenusurile si esentele, amestecam putin, apoi faina, toata o data, si omogenizam compozitia amestecand cu o lingura de jos in sus, usor.
  • Compozitia se toarma peste blat cand crema incepe sa se coaguleze si mai dam la cuptor, la foc mediu, pentru inca o jum de ora, pana cand se coace si blatul.Se lasa sa se raceasca in cratita pt cca 2h , dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinta sau se serveste ca atare.

Poze

Tort cu mere intregi si crema de zahar ars, poza 1Tort cu mere intregi si crema de zahar ars, poza 2Tort cu mere intregi si crema de zahar ars, poza 3Tort cu mere intregi si crema de zahar ars, poza 4



Comentarii (11):

29/11/2013

Minunata !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2014

Excelent!!!!!!!!!!! super bun!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
merceleo, 04/01/2014

Nu cred ca exista ceva mai bun!

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Ffff bun

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Excelenttttttttttttt.................

(0) (0) Abuz
07/07/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Am facut-o deja si e foarte buna.

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Arata foarte bine cred ca ie si foarte buna am sa incerc sa o fac maine

(0) (0) Abuz
11/01/2013

Draguz

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu mere si crema de zahar ars
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tort de mere si crema de zahar ars
Tort de mere si crema de zahar ars
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos Petitchef
Tort cu nuca de cocos Petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsBeneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: