Tort de mere

(4.65/5 - 1344 voturi)
146 comentarii


Ingrediente:

Compoziţie:
aprox. 7-10 mere (în funcţie de dimensiune)
50g unt
6 linguri de zahăr
zeama de la 1 lămâie
scorţişoară

Blat:
4 ouă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
1 plic zahăr vanilat
1/2 plic praf de copt
un pic de sare
frişcă pentru ornat

Preparare:

Etapa 1:

Prăjitura se pregăteste în două etape: la început compoziţia de mere şi apoi aluatul pentru blat. 4 din cele 6 linguri de zahăr se pun la topit într-o oală.

Când zahărul începe să se caramelizeze, se învârte oala din când în când pentru ca zahărul să se lipească de pereţii ei, până când acesta s-a topit definitiv şi are o culoare maronie. Zaharul astfel caramelizat se lasa la racit, pana se pregatesc merele.

Etapa 2:

Merele se curăţă, se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii şi cotorul. Se poate folosi şi un instrument special pentru scos cotorul; aşa, mărul va rămâne întreg.

Nu tăiaţi merele în bucăţi mici, pentru că riscaţi ca tortul să se dezmembreze la final. Merele astfel tăiate se aşează în oală, peste zahărul lipit de margini, astfel încât tot spaţiul să fie acoperit. Se presară celelalte 2 linguri de zahăr, scorţişoara, se pune untul tăiat bucăţele mici şi zeama de lămâie.

Apoi, se bagă în cuptorul încins la 180 grade şi se lasă la copt aprox. 30 minute.

Etapa 3:

Până sunt gata merele puteţi pregăti aluatul. Într-un bol se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până când amestecul devine gălbui deschis.

Făina se amestecă cu praful de copt şi se amestecă treptat cu gălbenuşurile. Albuşurile se bat până devin o spumă tare şi se amestecă apoi cu aluatul.

Amestecarea trebuie să se facă de jos în sus, pentru ca aluatul să fie cât mai cremos şi "umflat".

Etapa 4:

Când merele au început să se înmoaie, se scot din cuptor. Se toarnă aluatul peste ele şi se pune din nou la cuptor.

Se lasa la copt inca 20-30 de minute, pana cand aluatul este gata (îl puteti încerca cu o scobitoare), scoateţi compoziţia din cuptor, puneţi o farfurie mare peste oală şi întoarceţi-o rapid. Tortul va rămâne "în formă", pe farfurie.

Etapa 5:

Preparati frisca dupa indicatiile de pe ambalaj si ornati tortul, dupa ce s-a racit.

Etapa 6:

Pofta buna!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 02/10/2014, 18:54

Buna seara,

Dumneavoastră aţi dorit să cunoaşteţi mai multe detalii despre această ofertă şi vă felicit! Aţi luat o decizie excelentă, din următoarele motive:
-Oferta este extrem de serioasă.
-Aveţi posibilitatea să încheiaţi imediat un contract legal care să vă aducă siguranţa dorită.
Aveţi posibilitatea să câştigaţi bani în mod legal, simplu, sigur şi comod, dar NU din MLM şi NU din jocuri piramidale!
- Aveţi şansa de a începe ceva nou, ceva ce sigur NU veţi mai întâlni în altă parte.
- Pentru un plus de siguranţă pentru dumneavoastră, vă voi pune la dispoziţie şi o copie scanată a unui extras de cont bancar cu plata câştigului, adică o dovadă foarte clară a seriozităţii absolute a acestei oferte.
Pentru început, deschideţi documentul din ataşament şi citiţi informaţiile.

Cu deosebită stimă,
Valeria Gabor
Telefon- 0745582728

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 27/10/2012, 07:30

Excelent si foarte bine explicat. Nu-i adevarat ca blatul ramane crud daca-l pui peste merele fierbinti, daca ti s-a intamplat asta, e din alta cauza. L-a preparat de nenumarate ori, exact in acest mod si n-am patit asa ceva.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/10/2012, 07:06

Exelenta reteta,eu am facut compozitie de crema de zahar ars ,am pus peste mere ca in reteta d-voastra,apoi cind sa deslipit putin de pe marginea cratitei am pus compozitia de pandispan,a esit o mininatie.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 03/02/2013, 16:44

Este DELICIOS! Singurul comentariu este legat de zeama pe care o lasa merele si care, dupa parerea mea, trebuie scursa inainte de a turna aluatul. Tocmai ne pregatim pentru runda a doua :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/12/2015, 13:05

Am facut acest tort anul trecut si a iesit ff bun Acum il fac de Craciun Am cautat reteta mult Acum am vazut situl. Multumesc Sarbatori Fericite cu sanatate

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 26/10/2012, 11:34

Cand pui aluatul peste merele fierbinti, acesta ramane crud. Neaparat lasati merele sa se raceasca.
Am facut ca in reteta si am aruncat totul, din cauza asta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/12/2013, 12:15

Forte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/10/2014, 20:55

Delicios!!! Ieri am facut unul de proba iar acum am facut al doilea (pentru colegii de la job - astazi este ziua mea), multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (146)

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale