Petitchef

Tort winter

Desert
4 porții
3 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea.Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26cm, tapetata cu hartie de copt si unsa bine.Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100oC. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.
  • Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot pana face basicute.Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil.Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 8-10 minute.
  • Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racitSe coace la fel si al doi-lea blat.
  • Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe. Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece.
  • Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data.Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene si foarte fina.Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat...si al trei-lea in cazul meu :).Se scoate inelul si se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocalesi.
  • Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva.Se amesteca cele doua compozitii.Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite.Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice.Se raceste si se adauga in crema de portocale si se amesteca toate ingredientele.
  • Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema
    se lasa 2 ore la frigider. Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca. Recomand taierea acestui tort cu cutitul electric.

Poze

TORT WINTER, poza 1
TORT WINTER, poza 2
TORT WINTER, poza 3
TORT WINTER, poza 4
TORT WINTER, poza 5
TORT WINTER, poza 6
TORT WINTER, poza 7
TORT WINTER, poza 8
TORT WINTER, poza 9
TORT WINTER, poza 10
TORT WINTER, poza 11
TORT WINTER, poza 12
TORT WINTER, poza 13
TORT WINTER, poza 14
TORT WINTER, poza 15
TORT WINTER, poza 16
TORT WINTER, poza 17
TORT WINTER, poza 18

Întrebări:




Comentarii:

03/01/2020

Cate albusuri?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort revelion 2011
Tort revelion 2011
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort meringue cu ciocolata si capsune
Tort meringue cu ciocolata si capsune
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti Oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: