Petitchef

Tort winter

Desert
4 porții
3 ore
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
albusuri (cca110g)

150 g zahar pudra

cateva picaturi de zeama de lamaie


bucati de nuca- 1 ou1 albus (cca 35-40g)

70 g zahar

50ml suc proaspat de portocale

50ml ulei

75-80 g faina

1 lingurita rasa praf de copt- 300 ml frisca lichida

250 g ciocolata cu lapte

2 foi de gelatina

250ml frisca lichida

40g zahar pudra

1 plic intaritor de frisca


30g zahar tos

50ml suc de portocale

20ml suc de lamaie

4 foi de gelatina

coaja si pulpa de la 2 portocale mari

Preparare

  • Se bat albusurile spuma cu zaharul pudra si 3-4 picaturi de zeama de lamaie, ca pentru orice bezea.Spuma rezultata se aseaza intr-o forma de tort cu diametru de 26cm, tapetata cu hartie de copt si unsa bine.Se presara deasupra nuci si stafide si se coace trei ore si jumatate la 100oC. Blatul trebuie sa se usuce, fara sa se rumeneasca.
  • Se bate oul cu albusul si zaharul, bine de tot pana face basicute.Se adauga apoi sucul de portocale, uleiul si faina, amestecata cu praful de copt in prealabil.Jumatate din compozitie se aseaza intr-o forma de tort, tot de 26cm, tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180oC, timp de 8-10 minute.
  • Se scoate blatul din cuptor si se desface din forma, se desprinde hartia de pe fund si se lasa la racitSe coace la fel si al doi-lea blat.
  • Se incalzeste jumatate din cantitatea de frisca, se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, insa fara a fierbe. Se lasa foarte putin timp, ca sa nu mai fie la fel de fierbite si se adauga gelatina, care a fost inmuiata in prealabil 10 minute in apa rece.
  • Dupa ce se raceste, se amesteca cu cealata jumatate de cantitate de frisca, batuta, de aceasta data.Se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene si foarte fina.Se monteaza in jurul primului blat un inel de tort, se pune crema mousse de ciocolata... se aseaza deasupra si cel de al doi-lea blat...si al trei-lea in cazul meu :).Se scoate inelul si se pune la rece, timp in care se prepara crema de portocalesi.
  • Frisca se bate bine cu zaharul pudra si praful intaritor.Branza Mascarpone se freaca cu zaharul, pana aceasta se dizolva.Se amesteca cele doua compozitii.Se aduga coaja si pulpa portocalelor, filetate si curatate de pielite.Se inmoaie gelatina in apa rece, timp de 10 minute, apoi se dizolva pe foc mic, in sucul de citrice.Se raceste si se adauga in crema de portocale si se amesteca toate ingredientele.
  • Se pune crema de portocale peste blat si marginea tortului se imbraca in crema
    se lasa 2 ore la frigider. Apoi se pune deasupra blatul de bezea, se pudreaza cu zahar, iar marginile, optional, se orneaza cu frisca. Recomand taierea acestui tort cu cutitul electric.

Poze

TORT WINTER, poza 1TORT WINTER, poza 2TORT WINTER, poza 3TORT WINTER, poza 4TORT WINTER, poza 5TORT WINTER, poza 6TORT WINTER, poza 7TORT WINTER, poza 8TORT WINTER, poza 9TORT WINTER, poza 10TORT WINTER, poza 11TORT WINTER, poza 12TORT WINTER, poza 13TORT WINTER, poza 14TORT WINTER, poza 15TORT WINTER, poza 16TORT WINTER, poza 17TORT WINTER, poza 18





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de portocale
Tort de portocale
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Tort inimos
Tort inimos
6 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort alb cu visine si ciocolata
Tort alb cu visine si ciocolata
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: