Petitchef

Tort kiev

Desert
4 porții
45 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

pentru bezea :

4 albusuri

200 g zahar marunt dar nu pudra

2 pahare de nuca sau alune maruntite

2 linguri de amidon alimentar


pentru crema:

150 de ml. lapte

4 galbenusuri

75~100 g zahar

300 g unt

1 lingura cacao

Preparare

  • Se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei
  • Dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu distrugeti aierul din bezea.
  • Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartiea de copt asezata si pe marginea tavei pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceci o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri ,lasand loc de vreo 3~4 cm. de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei , din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.
  • Dati blatul la cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede,cand primul blat este aproape gata ,ma apuc sa fac a doua portie de bezea ,dar asta in casul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data .
  • Mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele , o tineti pe foc pana se ingroasa .
    Mixati untul moale pana devine spumos si adaugati in el cate o lingura din compozitia racita la temperatura camerei de gabenus pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao .
  • Asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema ,impartiti crema in 3 parti egale si asamblati blaturile astfel incat a treia parte sa ramana pentru imbracat marginea tortului .Ornati tortul dupa fantezie :D se pune in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda crema cu bezeaua .

Poze

Tort Kiev, poza 1
Tort Kiev, poza 2
Tort Kiev, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort mousse in 2 culori
Tort mousse in 2 culori
6 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de napolitana
Tort de napolitana
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
13 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.