Petitchef

Tort cu mousse de piersici

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor
De Sf. Maria am vrut sa pregatesc un tort mai special,
care sa fie si pe placul fetitei mele, sarbatorita din acea zi.
A iesit un tort foarte delicios pe care vi-l recomand cu drag.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Blat

4 oua

4 linguri de faina

4 linguri de zahar

1 plic praf de copt

2 3 linguri de nuca macinata

Mousse de piersici

1 compot de piersici (850 gr.)

2 oua

200 ml. frisca

150 ml sirop de piersici (din compot)

20 gr. gelatina

(am folosit 2 pachete foi Dr. Oetker)

2 linguri de zahar

4 linguri de lapte

4 5 linguri de nutella/finetti



Glazura:

6 linguri de zahar

6 linguri de ulei

6 linguri de apa

2 linguri de cacao

Preparare

  • Pentru inceput pregatim blatul astfel:
    frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,
    apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.

    Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si faina
    si il dam la cuptor pana se coace - 15-20 minute (facem proba scobitorii).
    Eu am preferat sa coc 2 blaturi diferite,
    dar se poate sa pregatim si un singur blat pe care sa il taiem in doua.
  • Crema o pregatim astfel:
    Din piersici si cei 150 ml. de sirop se face un pireu foarte fin.
  • Pe baie de aburi amestecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte
    pana devin ca o smantana, pe care o lasam apoi la racit.

    Batem albusurile si le amestecam cu galbenusurile reci
    si cu gelatina dizolvata in sirop de piersici.

    La sfarsit adaugam frisca batuta si amestecam bine compozitia cu lingura, de jos in sus.
  • In forma de tort asezam unul dintre blaturi. Peste el intindem nutella/finetti topita un pic in cuptorul cu microunde si punem 2 banate taiate feliute.

    Asezam si cel de al doilea blat, apasam un pic ca sa se aseze crema si bananele, si adaugam compozitia de piersici.
    Dam tava la rece pentru cateva ore.
  • Dupa ce scoatem tava din frigider,
    inlaturam cu grija marginile formei si ornam tortul.
    Eu am decorat tortul cu glazura si cu bombonele.
  • Glazura o pregatim astfel:

    Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic ,
    amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani.
    Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.

    Pofta buna!

Poze

Tort cu mousse de piersici, poza 1Tort cu mousse de piersici, poza 2Tort cu mousse de piersici, poza 3Tort cu mousse de piersici, poza 4Tort cu mousse de piersici, poza 5Tort cu mousse de piersici, poza 6Tort cu mousse de piersici, poza 7



Comentarii (17):

21/08/2014

Nu sunt lamurita de etapa 2. Dupa ce fac acea crema de piersici, mai departe ce fac cu ea?

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Iexcelent.

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Deliciu

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Etapa 2 mi se pare incompleta!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Super buna!!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Il voi incerca cu siguranta.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Nu-mi surade ideea de a pune finetii. O crema facuta pe aburi ar fi mai gustoasa si cu mai putine E-uri. In rest , pare sa fie OK.

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Cred că este grozav, îl voi încerca şi eu

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Vorbiti romanaeste? mousse = spuma. multumesc pt. limba romana

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Arata foarte bine si cred ca e usor si bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de piersici
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici
8 porții
2h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: