Petitchef

Tort Rococo

Desert
6 porții
40 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat 1:

Blat 2:

Crema:

In plus:

Preparare

  • Ca sa preparam blatul 1 separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, punem galbenusurile pe rand. La final faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
  • Se coace un blat gros in tava tapetata cu hartie de copt, care se taie apoi in trei blaturi subtiri. Dupa ce taiat se rastoarna blaturile pe un prosop umed. Se lasa cateva minute.
  • Preparam blatul 2 in acelasi mod insa coacem in forma de tort tapetata cu hartie de copt, si-l taiem in doua. La final trebuie sa ne rezulte trei blaturi dreptunghiulare cu cacao si doua rotunde albe. Lasam si blaturile albe pe prosop umed cateva minute timp in care se prepara crema.
  • Se freaca bine ouale cu zaharul si cu coaja de lamaie si se incorporeaza zeama de lamaie si amidonul. Se toarna crema astfel obtinuta intr-o cratita, se pune pe foc sa dea in clocot, se fierbe 5-7 minute amestecand intruna, si cand s-a ingrosat si a devenit neteda se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet.
  • Crema astfel obtinuta se amesteca cu frisca si se mixeaza bine. Se insiropeaza blaturile de cacao cu sirop de zahar ars. Se repartizeaza crema si se taie cele 3 blaturi in cate 2 parti aproximativ egale. Prima fasie se va rula (ca la rulada). In platoul in care urmeaza a fi montat tortul punem unul din blaturile albe, il ungem cu piure de fructe apoi in mijlocul lui asezam prima fasie rulata.
  • Apoi in continuarea ei celelalte fasii, formand o spirala. Deasupra se mai acopera cu putina crema daca exista denivelari apoi din nou cu piure de fructe si se aseaza cel de-al doilea blat alb. Dam tortul la rece cca 3 ore. Dupa ce s-a racit il scoatem ungem blatul de deasupra cu unt frecat cu zahar pudra si-l imbracam in blat din pasta de lapte praf.


Poze

Tort Rococo
Tort Rococo - poza 2
Tort Rococo - poza 3
Tort Rococo - poza 4
Tort Rococo - poza 5
Tort Rococo - poza 6
Tort Rococo - poza 7
Tort Rococo - poza 8
Tort Rococo - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează