Petitchef

Tarte chinezesti cu crema de ou

Aperitiv
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

pentru crema de ou ne trebuie:

Preparare

  • Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos.
  • Continuam sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in frigider pentru 20 de minute, mie una mi s-a parut numai bun.
  • Zaharul il dizolvam in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet amestecam laptele rece cu zaharul diluat in apa , punem totul intr-o cana gradata, o sa vedeti imediat utilitatea acesteia.
  • Separat, intr-un castron batem USOR cele 3 oua, ideea e sa le batem astfel incat sa devina o masa omogena, nu sa faca spuma, asa cum mi-a iesit mie aici , dar vom rezolva acest aspect imediat adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua apoi, pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata.
  • Luam niste forme de tarta si le "captusim" cu aluatul format mai devreme vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros.
  • In fiecare forma captusita turnam cu grija compozitia din oua si lapte umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute sau pana observam ca in interiorul tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam cateva minute la cuptor.
  • Nu vom coace tartele prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme aluatul este foarte fraged, iar crema din interior cremoasa va vor aduce aminte poate de gustul Prajiturii destepte dar gustul de ou inca ramane pregnant.

Rețete inrudite

YouTube

Tarte portugheze


Poze

Tarte chinezesti cu crema de ou
Tarte chinezesti cu crema de ou - poza 2
Tarte chinezesti cu crema de ou - poza 3
Tarte chinezesti cu crema de ou - poza 4
Tarte chinezesti cu crema de ou - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarte tatin cu aromă de raclette
Tarte tatin cu aromă de raclette
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarte portugheze
Tarte portugheze
12 porții
55 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarte subțiri cu mere
Tarte subțiri cu mere
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
Tarta cu crema de ou - reteta frantuzeasca
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

4 sosuri chinezesti 4 sosuri chinezesti Condimente si sosuri chinezesti esentiale Condimente si sosuri chinezesti esentiale Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează