Petitchef

Ardei umpluti la cuptor

Felul principal
4 porții
30 min
100 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 ardei (sant mai mari decat ardeii unguresti)

1 ceapa mare tocata

120 g orez

1 conserva de rosii tocate sau 4 rosii curatate de coaja si tocate

500 g carne de porc tocata (puteti utiliza si carne de vita sau pui)

sare, piper, ardei iute in praf dupa gust

1 lingurita de zahar

4 linguri de ulei

pentru a servi - smantana sau yagourt gras tip grecesc

Preparare

  • Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.

    Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.

    Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.

    Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.

    Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.

    Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.

    Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...

    Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
    Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.

    Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.

    Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.

    Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.

    Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...

Poze

Ardei umpluti la cuptor, poza 1Ardei umpluti la cuptor, poza 2Ardei umpluti la cuptor, poza 3


Comentarii (20):

10/02/2014

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
elena.bica, 19/05/2014

Delicios multumim pentru retetele trimise

(0) (0) Abuz
berghes_a2014
berghes_a2014, 19/05/2014

Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Excelent,ff.buni

(0) (1) Abuz
14/08/2013

Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...

(1) (0) Abuz
30/06/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Mmmmmmm....yammmyyyyy

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Asa am sa fac eu acum ardei umpluti si copti la cuptor.Merci!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

Superrrr

(0) (0) Abuz
07/11/2012

YAM YAM

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor
Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor
3 porții
1 oră
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Ardei umpluti
Ardei umpluti
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii7 motive sa consumam ardei grasi7 motive sa consumam ardei grasi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: