Petitchef

Ardei umpluti la cuptor

Felul principal
4 porții
30 min
1 h 40 m
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.

    Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.

    Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.

    Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.

    Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.

    Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.

    Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...

    Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
    Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.

    Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.

    Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.

    Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.

    Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Ardei umpluti la cuptor, poza 1
Ardei umpluti la cuptor, poza 2
Ardei umpluti la cuptor, poza 3

Întrebări:




Comentarii (20):

10/02/2014

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
elena.bica, 19/05/2014

Delicios multumim pentru retetele trimise

(0) (0) Abuz
berghes_a2014
berghes_a2014, 19/05/2014

Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel

(0) (0) Abuz
15/09/2013

Excelent,ff.buni

(0) (1) Abuz
14/08/2013

Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...

(1) (0) Abuz
30/06/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Mmmmmmm....yammmyyyyy

(0) (0) Abuz
07/03/2013

Asa am sa fac eu acum ardei umpluti si copti la cuptor.Merci!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

Superrrr

(0) (0) Abuz
07/11/2012

YAM YAM

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ardei umpluti
Ardei umpluti
2 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor
Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor
3 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosii
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.