Petitchef

Beef bourguignon - julia child

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
150-170 g bacon

1 LG ulei de masline

1300 g carne macra de vita, taiat in cubulete de 5 cm

1 morcov feliat, o ceapa feliata

1 l-ta sare

1/4 l-ta piper

2 LG faina

700 ml vin rosu Merlot/Cabernet

500-700 ml supa de vita

1 LG pasta de tomate

2 catei de usturoi, zdrobiti

1/2 l-ta cimbru

o frunza de dafin sfaramitata


pt cepe :

18-24 cepe mici

1 1/2 LG unt

1 1/2 LG ulei

Preparare

  • Indepartam soriciul si taiem baconul in bucati lungi. Fierbem soriciul si baconul in apa, apoi il scurgem si uscam- eu am sarit peste partea asta, ca baconul meu nu a fost afumat, si citeam ca de aceea se fierb, sa se piarda din gustul afumat.
  • Preincalzim cuptorul la 230 grade C.Sotam baconul intr-o lingura de ulei de masline, 2-3 minute, pana se rumeneste. Scoatem cu o spumiera, si punem deoparte pe o farfurie. Reincalzim cratita, pana aproape fumega, si ne pregatim sa sotam carnea. Aveti grija totusi sa nu se arda cratita!
  • Uscam bucatile de carne cu prosoape de hartie, nu se vor frige bine daca sunt umede. Sotam bucatile de carne, pe rand,in uleiul si grasimea fierbinte lasata de bacon. Punem carnea deoparte, langa bacon.
  • Presaram apoi faina, si intoarcem carnea pe toate partile, ca sa fie bine acoperita.Introducem cratita la cuptor, neacoperita, 4 minute. O scoatem, amestecam si reintroducem tot pentru 4 minute.
  • Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.
  • Reducem temperatura cuptorului la 160 grade.Turnam vin si supa peste carne, astfel incat aceasta sa fie abia putin acoperita. Adaugam pasta de tomate, usturoiul, dafinul si cimbrul.Aducem la punctul de fierbere, pe plita, apoi introducem la cuptor, pe gratarul de jos. Reglam temperatura astfel incat carnea sa fiarba incet, 3-4 ore, cratita fiind acoperita setat pe 160 grade. Carnea e gata cand furculita intra usor in ea.
  • Cat timp fierbe carnea, pregatim ceapa si ciupercile.Topim untul si ulei intr-o tigaie, si cand se formeaza bule, adaugam cepele si calim la foc moderat, 5-10 minute. Intoarcem cepele, ca sa se rumeneasca pe toate partile. Nu trebuie sa ne asteptam sa le rumenim uniform.

Observații:

Punem tigaia pe foc mare, topim untul si uleiul, cand sunt fierbinti, adaugam ciupercile,sotam 5-10 minute, miscand tigaia. Cand ciupercile sunt usor rumenite, si sucurile formate au scazut, luam de pe foc. Punem ciupercile si cepele deoparte, pana cand vom avea nevoie de ele.

Poze

Beef Bourguignon - Julia Child, poza 1
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 2
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 3
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 4
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 5
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 6
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 7
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 8
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 9
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 10
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 11
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 12
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 13
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 14
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 15
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 16
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 17
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 18
Beef Bourguignon - Julia Child, poza 19

Întrebări:




Comentarii:

17/03/2013

Abia ast sa incer reteta se aseamana cu o reteta greceasca care se numeste Stufat numai ca la cea greceasca se adauga cateva mirodeni in plus si e mult mai grea

(0) (0) Abuz
22/01/2013

O desfatare pentru papile.....

(0) (0) Abuz
17/08/2012

DELICIOS

(0) (0) Abuz
15/08/2012

Sunt convins dupa reteta ca este o mancare senzationala dar e cam laborioasa si iti trebuie timp sa o faci.dar merita...

(0) (0) Abuz
14/05/2012

Deci filmul e... GENIAL!
L-am vazut si revazut de vreo 5 oripanaacum,si l-as urmari incontinuu! reteta asta ma tenta, dar acum sunt sigura ca o voi pregati!
O singura intrebare am: cum de ai facut rost de carte? Ar fi un vis implinit sa o gasesc si eu. Mersi! si .....Bon appetit! ;)

(0) (0) Abuz
02/01/2012

C est bonne

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Beef noodles stir fry - spaghete de orez cu vita la wok
Beef noodles stir fry - spaghete de orez cu vita la wok
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Bourguignon cu caprioara
Bourguignon cu caprioara
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Beef stroganoff
Beef stroganoff
6 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.