Petitchef

Conopidă la tigaie

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Am curăţat ceapa şi morcovul, am scos cotorul de la ardei, apoi le-am spălat la jetul de apă rece. Niciodată să nu ţii legumele în apă: îşi vor pierde din vitamine şi, unele, chiar îşi schimbă gustul.Într-o cratiţă cu puţin ulei am răsturnat ceapa tăiată mărunt, am aşezat cu multă plăcere buchete mari de conopidă proaspăt spălată sub jetul de apă rece, iar deasupra am răsfirat printre degete cuburi de ardei şi felii de usturoi.După ce au trecut cinci minute cu capacul pus pe tigaie, răzuieşte pe ochiurile mari ale răzătoarei morcovul curăţat de coajă şi spălat. Adaugă ce condimente vrei, ai prin preajmă sau îţi place (eu am pus frunze de tarhon şi cimbru).Lasă aşa pe foc mediu 15 minute ca să se înmoaie puţin conopida şi morcovul.
    La fiecare strat adăugat răsfiră câte un praf de sare grunjoasă.
    Rade caşcavalul pe ochiurile mari ale răzătoarei şi presară-l peste conopidă, Dacă îţi place şi nu-ţi face rău la stomac sau ficat, poţi folosi caşcavalul afumat sau caşul afumat. Cât mai ţii pe foc, cam 5 minute, bate separat într-un castron, 3 ouă cu 3 linguri de smântână (sau iaurt pentru cei sensibili cu ficatul şi fierea) şi după ce s-au amestecat şi au trecut cam 5-6 minute, răstoarnă-le în cratiţă şi după 5 minute, încercă să vezi dacă s-a copt.După ce s-a copt presară verdeaţa tocată mărunt.Nu este o mâncare pretenţioasă şi cu mofturi, nu cere să-i acorzi mult timp, şi totuşi, în final, te vei înfrupta cu plăcere din ea.După o zi lungă şi obosit, descoperi că nu, neapărat, mâncarea complicată, care-ţi fură din timpul tău multe ore, este întotdeauna cea mai savuroasă.
    Când stai de vorbă cu cel drag (perechea ta, pisicuţa, căţeluşul sau papagalul tău), printre picături, găteşti şi acest fel de mâncare, repede şi cu multă plăcere. Îţi va reuşi şi vei repeta această experienţă. Nu va fi unica!
    Poftă bună alături de cei dragi

Rețete inrudite

YouTube

Clapon cu castane


Poze

Conopidă la tigaie
Conopidă la tigaie - poza 2
Conopidă la tigaie - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

23/04/2014

Chiar greata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2013

ESTE UN MENIUU USOR)!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Cuscus expres (pui si legume)
Cuscus expres (pui si legume)
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salată rusească cu maioneză de casă
Salată rusească cu maioneză de casă
3 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează