Petitchef

Conopidă la tigaie

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Am curăţat ceapa şi morcovul, am scos cotorul de la ardei, apoi le-am spălat la jetul de apă rece. Niciodată să nu ţii legumele în apă: îşi vor pierde din vitamine şi, unele, chiar îşi schimbă gustul.Într-o cratiţă cu puţin ulei am răsturnat ceapa tăiată mărunt, am aşezat cu multă plăcere buchete mari de conopidă proaspăt spălată sub jetul de apă rece, iar deasupra am răsfirat printre degete cuburi de ardei şi felii de usturoi.După ce au trecut cinci minute cu capacul pus pe tigaie, răzuieşte pe ochiurile mari ale răzătoarei morcovul curăţat de coajă şi spălat. Adaugă ce condimente vrei, ai prin preajmă sau îţi place (eu am pus frunze de tarhon şi cimbru).Lasă aşa pe foc mediu 15 minute ca să se înmoaie puţin conopida şi morcovul.
    La fiecare strat adăugat răsfiră câte un praf de sare grunjoasă.
    Rade caşcavalul pe ochiurile mari ale răzătoarei şi presară-l peste conopidă, Dacă îţi place şi nu-ţi face rău la stomac sau ficat, poţi folosi caşcavalul afumat sau caşul afumat. Cât mai ţii pe foc, cam 5 minute, bate separat într-un castron, 3 ouă cu 3 linguri de smântână (sau iaurt pentru cei sensibili cu ficatul şi fierea) şi după ce s-au amestecat şi au trecut cam 5-6 minute, răstoarnă-le în cratiţă şi după 5 minute, încercă să vezi dacă s-a copt.După ce s-a copt presară verdeaţa tocată mărunt.Nu este o mâncare pretenţioasă şi cu mofturi, nu cere să-i acorzi mult timp, şi totuşi, în final, te vei înfrupta cu plăcere din ea.După o zi lungă şi obosit, descoperi că nu, neapărat, mâncarea complicată, care-ţi fură din timpul tău multe ore, este întotdeauna cea mai savuroasă.
    Când stai de vorbă cu cel drag (perechea ta, pisicuţa, căţeluşul sau papagalul tău), printre picături, găteşti şi acest fel de mâncare, repede şi cu multă plăcere. Îţi va reuşi şi vei repeta această experienţă. Nu va fi unica!
    Poftă bună alături de cei dragi


Poze

Conopidă la tigaie, poza 1
Conopidă la tigaie, poza 2
Conopidă la tigaie, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

23/04/2014

Chiar greata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/05/2013

ESTE UN MENIUU USOR)!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat
Conopida la cuptor cu spanac si iaurt aromat
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Conopida gratinata
Conopida gratinata
4 porții
1 h 10 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Conopidă cu legume la cuptor
Conopidă cu legume la cuptor
4 porții
1 h 20 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei