Petitchef

Bourguignon cu caprioara

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru garnitura:

Preparare

  • Un bouquet garni este un buchetel de ierburi legate cu o sforicica pentru a fi scoase mai usor.A pus cimbrisor si patrunjel. Daca aveti ceapa perlute uscata, puneti-o in apa care fierbe pentru 4 minute, se scoate si se va curata foarte usor de radacina si exterior.
  • Se incinge cuptorul la 160 grade Celsius . Se scoate carnea la temperatura camerei cu 20 minute inainte si se sterge bine prin tamponare, altfel nu se va rumeni repede. Se asezoneaza cu sare si piper.
  • Intr-o cratita care poate fi bagata in cuptor se incinge uleiul de masline. Se prajesc bucatile de carne pe rand, fara a le aglomera, intorcandu-se pe toate partile pana cand se rumenesc. Se scot si se dau deoparte. In aceeasi cratita se adauga ceapa si morcovii pana cand sunt putin rumeniti.
  • Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga faina si se prajeste mestecandu-se in continuu vreo 2 minute. Se stinge cu vinul si apoi se adauga apa sau supa de vita. Se pune carnea inapoi si se adauga bouquet garni, foaia de dafin, cuisoarele, putina sare si piper. Se baga in cuptorul incins pentru vreo 2 ore .
  • Cu vreo jumatate de ora inainte sa fie gata, se pregateste garnitura. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga costita. Se prajeste pana cand grasimea este topita. Se scoate, lasand grasimea in tigaie. Se adauga ceapa perlute si se caleste pana cand se rumeneste. Se scoate peste costita si se adauga ciupercile, care se rumenesc si ele. Se scot si ele peste ceapa si se stinge tigaia cu jumatate de cana de apa, si se curata fundul tigaii. Se toarna lichidul rezultat peste garnitura.
  • Se scoate cratita din cuptor, se scoate carnea, si se trece sosul printr-o sita, pastrand doar sosul fara legume. Se intoarce carnea si sosul in cratita si se adauga garnitura de ceapa, costita si ciuperci si se fierbe inca vreo 15 minute pana cand sosul este ingrosat si se imbina aromele. Daca sosul este prea subtire, se poate adauga o lingura de unt amestecata separat cu o lingura de faina.
  • Se serveste cu paste, cartofi sau chiar numai cu paine. A servit-o cu mazare congelata, oparita cateva minute, apoi data in tigaie prin unt.


Poze

Bourguignon cu caprioara, poza 1
Bourguignon cu caprioara, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

28/11/2013

Slanina....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Papricas cu carne de caprioara
Papricas cu carne de caprioara
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret
Friptura de caprioara cu legume si pastrama de mistret
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.9 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei