Petitchef

Bors cu carnita si visine - soup with meat and sour

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g carne de vitel (manzat)

cateva oase cu maduva sau sita

zarzavaturi

un ardei gras,

2 rosii,

cativa catofi,

verdeata

patrunjel si leustean,

o legatura de cimbru,

300-500 ml bors ( depinde cat e de acru),

visine proaspete.

Preparare

  • Borsul de carne sau cel de perisoare facut fara oase nu prea are aroma. Am observat ca, din graba, se prefera sa se faca ciorbele numai cu piept de pui taiat bucatele sau cu perisoare, dar nu vor iesi prea bune.
  • Borsul de gaina il facem din pasarea intreaga, fara a arunca asa numitul "tacam" decat dupa ce a fiert si si-a lasat zeama, iar borsul din alt fel de carne se face cu oase, folosind apoi supa respectiva.
  • Asadar, oparim oasele de vita si apoi le punem la fiert pe foc mic, cu apa rece. Spumuim si adaugam sare si carne taiata bucatele si curatata) de pielite. O lasam sa fiarba cam o ora, strecuram supa si o punem in alta oala, impreuna cu carnea, eventual si un os cu maduva ( daca ii place cuiva sa o manance).
  • Adaugam ceapa tocata si radacinoasele rase. Dupa 15 minute punem si ardeiul taiat fasii, rosiile si cartofii. Cand sunt toate fierte punem un castronel de visine - cu tot cu samburi- apoi borsul; lasam sa mai fiarba si punem si cimbrul si o jumatate din cantitatea de patrunjel si leustean tocat. Potrivim de sare si dupa ce stingem focul presaram si restul de verdeata.
  • Servim cu ardei iute si mamaliguta sau paine de casa.Cum spuneam, foarte bun este borsul de fasole boabe cu visine incercat si la cel de cartofi, care mi-a iesit la fel de bun; adica facut borsul din cartofi, radacinoase, verdeata, bors de casa, smantana si visine.
  • Pentru a putea face aceste borsuri si in extrasezon, conservat visinele (exact ca la compot, prin sterilizare), dar numai cu putin zahar.

Poze

Bors cu carnita si visine - Soup with meat and sour, poza 1Bors cu carnita si visine - Soup with meat and sour, poza 2


Comentarii:

doinaru, 16/07/2017

In aceste zile caniculare este foarte buna si supa rece din visine.

(1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/07/2017

Nu stiu cum functioneaza papilele tale gustative dar eu n-as manca ciorba (bors) cu visine nici daca m-ai plati ! Probabil ca tu mananci orice fara sa-ti faci probleme de gust. Imi amintesc ca atunci cand eram copil bunicii mei faceau o fiertura de visine ca un compot dar fara zahar pe care o mancau cu mamaliga si-i spuneau chisalita dar eu n-am putut sa mananc asa ceva niciodata, Asa ca pentru mine reteta ta este de tipul : bleeaaaah !!!

(0) (2) Abuz
MariaB
MariaB, 29/08/2009

Ok

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Taboulé
Taboulé
6 porții
15 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Bors de pui cu turnatei
Bors de pui cu turnatei
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bors de zarzavat
Bors de zarzavat
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Bors de sfecla rosie
Bors de sfecla rosie
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

From „Salsa” with love!From „Salsa” with love!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: