Petitchef

Tocanita de ciuperci pleurotus

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
500 g ciuperci proaspete

2 legaturi ceapa verde

½ kg rosii coapte

1 legatura patrunjel

Ulei de masline

1 lingura pasta de tomate

Malai pentru mamaliga

Apa

Vegeta

Condimente


Cateva foi de dafin

Piper alb

Cativa catei de usturoi

Preparare

  • Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc.
  • Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat.
  • Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. E nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru u gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul.
  • E il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu a surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.

Poze

Tocanita de ciuperci pleurotus, poza 1Tocanita de ciuperci pleurotus, poza 2



Comentarii:

03/03/2014

Rau

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Buuuuuuna

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Buna

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Este excelenta....o recomand cu mare placere...este delicioasa:D

(0) (0) Abuz
20/01/2013

Deabia astept sa prepar si eu aceasta reteta. Iami, iami ....Si eu sunt adepta tocanitelor.

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Daca dati jos Vegeta poate fi Excelenta; dar cu mixul asta de E, fosfati, azotati si alte alea in stare pura nu pot decat cel mult Bine.

(0) (0) Abuz
21/05/2012

Arata foarte frumos! Astazi fac si eu dupa reteta ta, insa trebuie sa merg in piata sa mai iau niste champignons si usturoi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tocanita de ciuperci pleurotus
Tocanita de ciuperci pleurotus
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tocanita de ciuperci pleurotus
Tocanita de ciuperci pleurotus
4 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tocanita de ciuperci pleurotus
Tocanita de ciuperci pleurotus
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Pleurotus sau ciupercile scoicaPleurotus sau ciupercile scoicaMarocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la aburPleurotus – carnea vegetalaPleurotus – carnea vegetala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: