Petitchef

Saramura de macrou

Felul principal
6 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spalam macroul , il desfacem , ii curatam bine interiorul si ii indepartam capul. Il lasam sa se usuce bine de apa, il presaram cu sare si il punem pe gretar. Punem pe gretar si rosia.
  • Pentru saramura:
    Punem apa la fiert impreuna cu sare, vegeta, boabe de piper, un ardei iute, cateii de usturoi intregi si o crenguta cu cimbru verde.
  • Lasam sa dea cateva clocote sa se elibereze aromele, oprim focul si adaugam patrunjelul tocat.
  • Cand rosia s-a copt o decojim, o taiem bucati si o punem si pe ea in saramura.
  • Cand este gata si macroul il punem direct in saramura sa se patrunda bine cu toate aromele.
  • Servim saramura de macrou, in stare calda alaturi de mamaliguta fierbinte.

Rețete inrudite

YouTube

Macrou cu mustar



Întrebări:




Comentarii:

09/09/2013

Asa il fac si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Saramura de peste
Saramura de peste
2 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Saramura de macrou
Saramura de macrou
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Saramura pescareasca
Saramura pescareasca
6 porții
4 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Macrou cu mustar
Macrou cu mustar
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Cateva cuvinte despre... Macrou Cateva cuvinte despre... Macrou

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei