Petitchef

Bors de peste

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Cozile se curata de solzi si la capatani, li se scot urechile si osul triunghiular care este amar.
  • Acesta trebuie scos cu ajutorul unui cutit. Se spala totul. Intr-o oala se pune ap la foc, cand incepe sa fiarba se adauga pestele. Se spumeaza, apoi se adauga ceapa taiata marunt i se sareaza.
  • Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul se curata, se taie rondele si cubulete, cum doriti i se adauga în oala. Dupa cateva clocote, se adauga si ardeiul si rosiile decojite si taiate mrunt.
  • A inlocuit rosiile cu rosii de cutie taiate deja in cuburi. Imi place ca are si susul propiu care da o culoare frumoasa borsului. La sfarsit se adaug borsul, care a fost fiert separat, si leusteanul tocat.
  • Se trage de pe foc i dup preferine se poate adauga si smantana. Se serveste cu mamaliga calda sau rece.


Poze

Bors de peste, poza 1
Bors de peste, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Mihaela, 23/04/2018

Eu am pus pestele primul si l am scos apoi.....In fiertura de apa am pus legumele iar la sfarsit dupa ce am adaugat borsul..am pus si pestele fiert. Am mai lasat 2 mimute ...am aduagat leustesnul..si a fost delicios borsul meu de peste...Asa am scapat de borhoteala lasta de peste...de spuma si de alte mizerii...sange..cate un os mai mare...sau solz ramas...etc

(0) (0) Abuz
Yoshkin, 23/04/2018

Catastrofala reteta

(0) (0) Abuz
John_, 22/04/2018

Petitchef nu se dezminte. Este cea mai nenorocita fiertura, buna de dat animalelor de casa. Incredibil!

(0) (0) Abuz
Angela, 22/04/2018

Pestele se pune ultimul!

(3) (0) Abuz
mariana codea, 26/08/2016

Reteta catrastofala.Pentru o tanara fara experienta dar cu bunavointa sa gateasca,ar fi o experienta trista si total descurajanta sa respecte reteta.

(4) (0) Abuz
24/08/2016

Da, au perfecta dreptate persoanele care au spus ca pestele se pune ultimul in oala, si intr-adevar nu-i trebuie mai mult de 5min ca sa fiarba. Nu stiu de unde ai luat reteta dar nu este ok. Eu am invatat de la bunica mea sa fac ciorba de peste si ea nu punea atatea legume si nici rosii in ciorba pentru ca zicea ca nu facem ciorba de legume cu peste ci ciorba de peste, asa ca eu pun doua cepe, un morcov sau doi- depinde de cat sunt de mari- pe care-i toc rondele ca sa se vada frumos in farfurie, orez, leustean si bors. Atat. In felul asta se face o distinctie clara intre ciorba de peste si celelalte ciorbe, dar deh, in final face fiecare dupa cum il duce capul.

(4) (0) Abuz
23/08/2016

Mai întâi la ciorba de peste se fierbe bine înainte un peste mic ca săbioară sau oblete, până se sfărâmă şi după legumele şi bucățile de peste ( crap de exemplu) .

(3) (0) Abuz
23/08/2016

Pestele sa fie batrin.

(1) (0) Abuz
23/08/2016

Cum sa pui pestele inaintea legumelor? pestele se pune ultimulsi nu va fierbe mai mult de 5 min

(4) (0) Abuz
23/08/2016

Eu stiu ca intai se fierb legumele....

(5) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bors de primavara
Bors de primavara
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Bors de ciuperci cu file de peste
Bors de ciuperci cu file de peste
2 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Bors de peste
Bors de peste
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: