Petitchef

Ciorba de peste

Felul principal
12 porții
20 min
40 min
Ușor
Nu stiu cat de mult va place voua ciorba de peste dar noua ne place foarte mult si imi pare rau ca nu fac mai des pentru ca este o ciorba usoara si delicioasa, numai buna in zilele cu dezlegare la peste si chiar si in timpul anului.

De data aceasta am facut cu peste alb, oceanic, nu cu peste de rau, si a iesit o minunatie de ciorba acrita cu bors si dreasa cu leustean verde!

Ingrediente

Numarul de porții: 12
2 pesti (500 gr fiecare, curatati de mate si solzi, eu am folosit tilapia)


1 morcov mare (sau 2 mai mici)

O radacina de telina sau 2-3 tije verzi


1 litru bors acru (sau dupa gust)

Sare

3 linguri orez

Ulei (4-5 linguri)

250 ml suc de rosii facut in casa

Leustean si patrunjel verde

Preparare

  • Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se bucateste.
  • Daca pestele este proaspat, puteti pastra si capatanile. Il tinem la rece pana cand pregatim ciorba.
  • Legumele se spala si se toaca marunt dupa preferinta, apoi se soteaza in cateva linguri de ulei.Cand au inceput sa se inmoaie, le acoperim cu apa fierbinte (cam 1, 5 l) si le lasam sa fiarba.
  • Cand sunt aproape fierte putem sa adaugam orezul si sarea si lasam sa fiarba pana cand orezul este fiert complet. In acest moment adaugam sucul de rosii , lasam sa dea un clocot, apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba si cu acesta. Daca mai este nevoie, mai adaugam apa fierbinte, dar avem grija sa lasam loc si pentru peste :-)
  • Nota: Borsul se da in fiert inainte de a-l adauga in ciorba!
  • Carnea de peste se adauga in ciorba la final, cand borsul a dat in fiert!, se lasa cateva minute pana cand s-a albit , se stinge focul si se adauga verdeata tocata marunt.
  • Se serveste cu mare pofta alaturi de o mamaliguta si o tuica fiarta ;-) . Eu nu am facut mamamliga dar merge si cu paine.

    Pofta buna!

Întrebări:

Daca nu avem bors cu ce acrim zeama

Răspuns:

Cu lamaie!

Unde este ceapa? nu se foloseste?

Răspuns:

Ceapa se pune o data cu celelalte legume! se soteaza impreuna cu morcovul, ardeiul etc!




Comentarii (21):

05/01/2015

Abia astept sa-l prepar astazi:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/02/2018

Daca e acrita cu bors atunci poti sa-i spui "Bors de peste". In zona din care provin eu la borsul de peste nu se pun rosii sau suc de rosii dar stiu ca in alte zone se pune. N-as recomanda ca legumele sa fie calite pentru ca aceasta "caleala" schimba gustul si e indicata doar la ciorbele fara carne in special cele de legume; ar fi mai bine ca ele sa fie fierte direct in apa pentru ciorba si atunci gustul pestelui ramane mai pregnant.

(1) (0) Abuz
09/09/2015

Very good...

(0) (0) Abuz
25/01/2015

Buna

(0) (0) Abuz
06/01/2015

Bunnnnnn

(0) (0) Abuz
05/01/2015

O reteta f buna

(0) (0) Abuz
05/01/2015

F.buna

(0) (0) Abuz
05/01/2015

Pune orezul odata cu legumele ,,,,stii de ce ?

(0) (1) Abuz
17/01/2014

A iesit senzational.multumesc

(0) (0) Abuz
08/01/2014

Excelentă!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
4 porții
1h15m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: