Petitchef

Bouneschlupp(supa luxemburgheza de fasole verde)

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
450 g fasole verde proaspata,

225 g cartofi mijlocii curatati si taiati cubulete,

300 g sunca taiata cubulete,

1 1/2 litri apa rece,

1 morcov mijlociu taiat cubulete,

1 hasma mare taiata marunt,

2-3 linguri de smantana,

1 lingura de arpagic verde tocat marunt,

pentru ecor,

carnati ,

sare si piper, dupa gust.

Preparare

  • Spalati si curatati fasolea, apoi taiati-o in bucati mici. A avut fasole la borcan, a folosit doua borcane de 500g. Intr-o cratita de fonta caliti sunca la foc potrivit-eu am folosit o tigaie-pana cand devine maronie si crocanta. Daca folositi carnati, adaugati-i si pe acestia si caliti-i pana cand devin maronii.
  • Puneti sunca si carnatii pe un servetel absorbant, pentru a indeparta grasimea din carne. Pastrati grasimea in cratita.
  • Adaugati in cratita morcovii si hasma- asta e o ceapa mica, dar cum se cere o hasma mare, am pus o ceapa normala :P- si caliti timp de aproximativ 3 minute. Nu trebuie sa prinda culoare, ci doar sa fie moi. Adaugati usturoiul, amestecati putin si apoi adaugati fasolea.
  • Turnati apa rece pste legume, pana le acoperiti. Aduceti la punctul de fierbere si apoi reduceti focul, pe urma puneti un capac. Adaugati jumatate din bacon, pentru savoare, pastrand cealalta jumatate pentru garnitura.
  • Fierbeti timp de 30 de minute. Adaugati cartofii in cratita si amestecati. Fierbeti la foc mic, cu capac, pentru inca 20 minute, pana cand cartofii devin moi. Puneti sare si piper dupa gust.
  • Opriti focul. Daca folositi carnati, puneti-i intregi in supa, ca sa se incalzeasca. Inainte de a servi supa, adaugati smantana, amestecand-o incet, fara sa faramitati cartofii deveniti foarte moi.
  • Scoateti carnatii intregi din supa si yaiati-i felii. Puneti supa in farfuriile de supa sau boluri, apoi adaugati feliile de carnati deasupra si presarati arpagicul taiat-in cazul meu, patrunjel proaspat.

Poze

Bouneschlupp(supa luxemburgheza de fasole verde), poza 1Bouneschlupp(supa luxemburgheza de fasole verde), poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de legume cu fasole verde si carnati afumati
Ciorba de legume cu fasole verde si carnati afumati
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa de fasole verde a la tunde
Supa de fasole verde a la tunde
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de fasole verde cu costita afumata (reteta video)
Supa de fasole verde cu costita afumata (reteta video)
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1h30m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: