Supă cremă de somon

Delicioasa
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Supa crema de dovleac placintar
Preparare
Preparare10 min
Gătire30 min
- Curățăm legumele, le spălăm, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în 2 litri de apă.
Se lasă la fiert aprox. 15 min de când începe apa să clocotească. - Strecurăm legumele, apa o păstrăm.
Legumele le pasăm cu blenderul.
În apa în care au fiert legumele punem atât capul de somon cât și fileul, spălate bine înainte. - Le lăsăm să fiarbă 2-3 minute, scoatem fileul și mai lăsăm căpățăna încă 5 minute.
Fileul, după ce s-a mai răcit puțin, îndepărtăm pielița, apoi se taie cubulețe. - Scoatem capul de somon din apă, strecurăm supa.
Adăugăm din supă peste legumele pasate - nu e nevoie să o adăugăm pe toată - se adaugă supă în funcție de consistența dorită. - Se pune din nou pe foc.
Amestecăm bine cu un tel să se omogenizeze bine.
Adăugăm smântâna și cubulețele de somon. - Condimentăm cu sare și piper negru măcinat.
Mai lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul.
Adăugăm mărarul proaspăt tocat. - Servim fierbinte cu ceapă verde tocată mărunt presărată deasupra și pâine rustică.
Poftă bună!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 393Kcal
- Carbo: 43.6g
- Grăsimi: 16.3g
- Grăsimi sat.: 7.1g
- Proteine: 15.9g
- Fibre: 5.2g
- Zahăr: 8.2g
- ProPoints: 11
- SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (395g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
N