Petitchef

Caltabosi

Felul principal
10 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
2 kg carne de porc

4 buc mate de caltabos

sare,piper,ienibahar,cimbru,boia dulce dupa gust

linguri de orez

3-4 linguri ulei

8-10 linguri apa minerala


Pentru fiert :

un pahar de vin alb, piper macinat,cateva boabe de piper,coriandru,

o crenguta de cimbru,3 cuisoare,

2 foi de dafin,sare dupa gust

Preparare

  • Matele se spala foarte bine, se intorc cu ajutorul unui creion, se razuie cu grija si se tin in apa cu sare si putin otet cateva minute,dupa care se clatesc si se scurg bine de surplusul de apa.
  • Carnea de porc se spala,se curata de pielite si se trece prin masina de tocat carne.
    Se amesteca cu orezul,condimente,sare dupa gust , se adauga putin ulei ,un pic de apa minerala si se amesteca bine.
  • Compozitia obtinuta se tine cateva ore la rece,dupa care se introduce in mate cu ajutorul tubului special pentru umplerea carnatilor,montat la masina de tocat sau cu mana deoarece matele sunt destul de groase.
    Dupa ce s-au umplut matele se leaga bine la capete si se inteapa cu o scobitoare in cateva locuri pentru a nu plesni la fiert .
  • Se aseaza in cratita si se toarna vinul,condimentele,se sareaza dupa gust , se adauga putina apa calda si se pun la fiert la foc mic .Zeama este tare gustoasa ,iar covrigii tari sunt foarte buni inmuiati in aceasta zeama,bineinteles alaturi de caltabosi.
  • Caltabosii se pot pastra foarte bine in pungulite la congelator si se scot ori de cate ori cand aveti nevoie.

Poze

Caltabosi, poza 1
Caltabosi, poza 2
Caltabosi, poza 3
Caltabosi, poza 4
Caltabosi, poza 5
Caltabosi, poza 6
Caltabosi, poza 7
Caltabosi, poza 8

Întrebări:




Comentarii:

15/01/2017

Cat orez?

(0) (0) Abuz
26/12/2013

E ok.

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Cea mai buna reteta de pe acest site!!! Felicitari. Acestia sunt adevaratii Caltabosi. Sarbatori fericite!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Caltabos muntenesc
Caltabos muntenesc
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Caltabosi cu orez
Caltabosi cu orez
8 porții
1h20m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmale de porc
Sarmale de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: