Petitchef

Sarmale in vas ceramic

Felul principal
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1/2 kg carne porc

1/2 kg carne vita

4 cepe mari

100 g orez

sare.

piper macinat

cimbru si marar uscat

5 sau 6 foi dafin

100 g costita de porc..afumata

Preparare

  • Carnea si ceapa se dau prin masina de tocat,apoi se amesteca bine cu orezul spalat inainte,cu sarea,piperul mararul si cimbrul. Pentru invelit sarmalele utilizati foile de varza murata,sau proaspete.
  • Nu folosesc varza murata imi plac mai dulci.Deci,oparesc verzele in apa clocotita cu sare,pe foc fiind.Inainte de a o baga in apa clocotita varza trebuie sa o crestati mai adanc pe langa cotor,astfel in apa clocotita se desfac repede si se scot cu o furculita intr-un vas alaturat.
  • Imi fac astfel foi pentru sarmale,aranjate frumos ,scurse pe strecuratoare si apoi bagate in congelator. Cand vreau sa fac sarmale imi iau pachetul cu 50sau60 foi gata pregatite din congelator,le las sa se dezghete la temperatura ambientului si sunt gata pentru rulat sarmale.
    Revin la sarmalele noastre.
  • Vasul de pamant se va tine in apa cu tot cu capac,aproximativ o ora.Dupa asta se aseaza sarmalele, pe un pat facut din varza si costita.Facultativ,pe fundul vasului puteti adauga costita de porc afumata taiata marunt,o mana de varza taiata fideluta.
  • Aranjati sarmalele cum va place,printre ele adaugati foi de dafin si le acoperiti cu o ploaie de varza taiata fideluta.
  • Adaugati o cana de apa,acoperiti vasul cu capacul sau si introduceti cu atentie in cuptorul rece. Acum aprindeti cuptorul,cand e vasul deja inauntru ca sa nu se sparga.
  • Vasul ceramic totdeauna se va introduce in apa si se va lasa cam o ora inainte de utilizarea sa . Se va spala doar cu apa fierbinte,calda fara detergenti.

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale in vas roman
Sarmale in vas roman
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmale in vas roman
Sarmale in vas roman
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmale in vas de lut
Sarmale in vas de lut
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Retete de …sarmaleRetete de …sarmale

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: