Petitchef

Sarmale in vas ceramic

Felul principal
8 porții
25 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Carnea si ceapa se dau prin masina de tocat,apoi se amesteca bine cu orezul spalat inainte,cu sarea,piperul mararul si cimbrul. Pentru invelit sarmalele utilizati foile de varza murata,sau proaspete.
  • Nu folosesc varza murata imi plac mai dulci.Deci,oparesc verzele in apa clocotita cu sare,pe foc fiind.Inainte de a o baga in apa clocotita varza trebuie sa o crestati mai adanc pe langa cotor,astfel in apa clocotita se desfac repede si se scot cu o furculita intr-un vas alaturat.
  • Imi fac astfel foi pentru sarmale,aranjate frumos ,scurse pe strecuratoare si apoi bagate in congelator. Cand vreau sa fac sarmale imi iau pachetul cu 50sau60 foi gata pregatite din congelator,le las sa se dezghete la temperatura ambientului si sunt gata pentru rulat sarmale.
    Revin la sarmalele noastre.
  • Vasul de pamant se va tine in apa cu tot cu capac,aproximativ o ora.Dupa asta se aseaza sarmalele, pe un pat facut din varza si costita.Facultativ,pe fundul vasului puteti adauga costita de porc afumata taiata marunt,o mana de varza taiata fideluta.
  • Aranjati sarmalele cum va place,printre ele adaugati foi de dafin si le acoperiti cu o ploaie de varza taiata fideluta.
  • Adaugati o cana de apa,acoperiti vasul cu capacul sau si introduceti cu atentie in cuptorul rece. Acum aprindeti cuptorul,cand e vasul deja inauntru ca sa nu se sparga.
  • Vasul ceramic totdeauna se va introduce in apa si se va lasa cam o ora inainte de utilizarea sa . Se va spala doar cu apa fierbinte,calda fara detergenti.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Retete de …sarmale Retete de …sarmale

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează