Petitchef

Sarmalute in foi de vita

Felul principal
8 porții
30 min
90 min
Ușor
Sarmalute ca la bunica acasa

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500g carne tocata de porc

1 ceapa mare

2 cartofii medii

1 ceasca de orez

4 linguri pasta de tomate

30-40 foi de vita de vie

sare, piper si cimbru

Preparare

  • Inainte de a amesteca ingredientele va trebui sa tocati cartofii si ceapa, la masina de tocat carne. Carnea am cumparat-o deja tocata, insa o puteti toca si pe ea acasa, daca va este mai usor.

    Insa, atentie, carnea trebuie sa aiba si grasime, pentru ca aceasta ofera o aroma deosebita sarmalelor.

    Intr-un castron amestecati carnea, cartofii, ceapa, orezul, 2 linguri de pasta de tomate, sare, piper si cimbru dupa gust.
  • Spalati si opariti foile de vita. Taiati partea cu codita a frunzei, pentru ca aceasta este tare, nu va fi buna de mancat si va va incurca atunci cand trebuie sa rulati sarmalutele.
  • Rulati sarmalutele si inchideti-le la capete impingand inauntru foaia cu degetul. Aranjati-le intr-o oala de lut sau intr-o oala pe care o puteti pune in cuptor, de preferabil antiaderenta.

    Nu aruncati bucatile de frunze care nu va sunt de folos, ci taiati-le marunt si asezati-le intre straturile de sarmalute.

    Ungeti fiecare strat cu putina pasta de tomate, adaugati apa astfel incat sa ajunga la nivelul sarmalelor si coaceti-le in cuptor la foc mic, acoperite, timp de minim 90 de minute.
  • Serviti sarmalutele cu smantana proaspata.
  • Pofta buna!



Comentarii (43):

18/01/2015

I cooked this recipe,

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/01/2015

Da, e o reteta fara pretentii, potrivita doar pentru o garsoniera, nu mai mult! Etapa 5 nu se justifica cu nimic.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/11/2013

Doresc sa vad rezultatul tinand de reteta de fata...si pofta buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/07/2013

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2015

Daca mai adaugi in farfurie si un sos de macris iese ceva bestial.

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 10/12/2015

De acord fara cartof.restul este ff bine.
domnul''dezastru'' tu esti asa cum numesti fiecare fel de mancare
rusine

(0) (0) Abuz
10/12/2015

Dezastru total, mi-e teama sa ma gandesc cum arata garsoniera "bucatarului"!

(0) (0) Abuz
19/05/2015

Nu trebuie neaparat bulion!Eu le fac fara si sunt gustoase.

(0) (0) Abuz
20/01/2015

Bun bun ,f. bune.

(0) (0) Abuz
18/01/2015

F.bune fara cartofi

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita (reteta video)
Sarmalute in foi de vita (reteta video)
5 porții
2h45m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita
Sarmalute in foi de vita
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Sarmalute in foi de vita
Sarmalute in foi de vita
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Colectie de prajituri cu foiColectie de prajituri cu foi

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: