Petitchef

Chiftele de post din soia

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g Soia granule

120 g faina alba

4-5 catei usturoi

50 ml apa minerala

50 ml ulei

sare, piper macinat


ulei pentru prajit

Preparare

  • Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa iasa bine apa .
  • Soia stoarsa o asezam intr-un vas ,adaugam la ea cei 120 gr faina , usturoiul pisat( usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia) , sare , piper si cimbru.
  • Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
  • Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita . In timpul acesta punem uleiul la incins ( uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit (putem face proba daca uleiul e fierbinte presarand un praf de faina ,cat luam intre doua degete , iar daca uleiul sfaraie inseamna ca putem aseza si chiftelutele0.
  • Focul il vom da la economic si vom praji chiftelele pana vom oserva ca devin frumos aurii pana la mijloc. In acest moment le vom intoarce si continuam tot la foc mic coacerea lor. Le scoatem pe srvet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei si le putem servi ori alaturi de fasole batuta sau cu ketchup, mustar, hrean.
  • O reteta banala as putea spune , dar uneori in lipsa de timp ne este la indemana sa preparam aceste chiftele .

Poze

Chiftele de Post din Soia, poza 1Chiftele de Post din Soia, poza 2Chiftele de Post din Soia, poza 3Chiftele de Post din Soia, poza 4Chiftele de Post din Soia, poza 5Chiftele de Post din Soia, poza 6Chiftele de Post din Soia, poza 7Chiftele de Post din Soia, poza 8Chiftele de Post din Soia, poza 9


Comentarii (23):

30/11/2013

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

Foarte buna ! ! !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2014

Nu are ceapa,verdeata.Fara astea chiftelele sunt ca si ,,nunta fara lautari".si facute la cuptor au mai putina gasime(orisicat le-ai scurge pe servetel)

(0) (0) Abuz
10/04/2014

Foarte,foarte bune,si usor de pregatit.Excelente!

(0) (0) Abuz
08/04/2014

Excelent.

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
10/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Foarte bune!

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Bune

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Gustos, rapid si ieftin

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chiftele de legume (de post)
Chiftele de legume (de post)
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftele din soia cu cascaval
Chiftele din soia cu cascaval
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu orez (reteta de post si nu numai)
Chiftele cu orez (reteta de post si nu numai)
6 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Soia si produsele din soiaSoia si produsele din soiaCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: