Petitchef

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Felul principal
2 porții
20 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
-300 g carne tocata amestec,

-12o ml lapte,

-50 g pesmet,

-un ou mic,

-o ceapa mica,

-o jumatate lingurita de ienibahar,

-sare, piper,

-o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Preparare

  • Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume...


Comentarii (17):

florinel, 16/09/2016

Bune

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
15/09/2016

ĂLA CU ENIBAHARU' ,DACĂ TĂCEAI, FILOSOF RĂMÂNEAI !!! (dacă tot ai acces la internet , du-te la DEX online și citește : IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maro-negricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.

(0) (3) Abuz
01/04/2015

PENTRU SEMIANALFABEȚI !!!
IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maronegricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.

(1) (3) Abuz
30/03/2015

Bune

(0) (0) Abuz
30/03/2015

Nu exista ienibahar, ci doar enibahar.

(0) (4) Abuz
30/03/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
30/03/2015

Cu aceleasi ingrediente,dar fara amidon se fac si kåldollmar,adica sarmale suedeze.se ruleaza compozitia in varza,se prinde varza cu scobitori,se rumenesc sarmalele putin in unt.se scot din unt,se pun la fiert cam 20min in apa ci 1 sau 2 cuburi de vita.in tigaia unde s-au prajit sarmalele se Pune un sos din lapte,faina,putina sare si piper macinat ,soia såskulör si la sfirsit smintina dulce.totul dupa gust sau se fac in acelasi so ca la köttbollar.cind le punem in apa la fiert,se pun citeva boabe de piper si o foaie de dafin

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
30/03/2015

GUSTOS!

(0) (0) Abuz
30/03/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz
sergiu_s2013
sergiu_s2013, 30/03/2015

Super ♥

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: