Petitchef

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Felul principal
2 porții
20 min
15 min
Ușor
Chiftelute suedeze(kottbullar)
  • (4.28/5 - 170 voturi)
  • 17
  • 112
Chiftelute suedeze(kottbullar)
 

Ingrediente

Numarul de porții: 2
-300 g carne tocata amestec,

-12o ml lapte,

-50 g pesmet,

-un ou mic,

-o ceapa mica,

-o jumatate lingurita de ienibahar,

-sare, piper,

-o lngurita de unt plus cca 150 pentru prajit,

Preparare

  • Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume...


Comentarii (17):

30/03/2015

Cu aceleasi ingrediente,dar fara amidon se fac si kåldollmar,adica sarmale suedeze.se ruleaza compozitia in varza,se prinde varza cu scobitori,se rumenesc sarmalele putin in unt.se scot din unt,se pun la fiert cam 20min in apa ci 1 sau 2 cuburi de vita.in tigaia unde s-au prajit sarmalele se Pune un sos din lapte,faina,putina sare si piper macinat ,soia såskulör si la sfirsit smintina dulce.totul dupa gust sau se fac in acelasi so ca la köttbollar.cind le punem in apa la fiert,se pun citeva boabe de piper si o foaie de dafin

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/03/2015

Cred ca sunt bune ,eu am o reteta de chiftelute olandeze ,se fac din carne de vita ,ceapa se caleste in unt se amesteca cu carnea ,se pune un praf sare ,un praf nucsoara ,cateva picaturi de suc de lamaie si patrunjel tocat fin . Se face un sos alb din 3 linguri unt si 5 linguri de faina ,se toarna o cana de lapte . Cand e gata se amesteca cu carnea (500 gr ) si se lasa la frigider 3 ore . Se fac sfere ,se dau prin ou si pesmet si se prajesc in baie de ulei , Cele olandeze se numesc BITTERBALLEN

(1) (0) Abuz
15/09/2016

ĂLA CU ENIBAHARU' ,DACĂ TĂCEAI, FILOSOF RĂMÂNEAI !!! (dacă tot ai acces la internet , du-te la DEX online și citește : IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maro-negricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.

(0) (3) Abuz
01/04/2015

PENTRU SEMIANALFABEȚI !!!
IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maronegricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.

(1) (3) Abuz
06/07/2011

Arata super si cred ca e si la fel de delicios

(0) (0) Abuz
12/01/2015

Se mananca cu sos brun. tare bun! mmmmm

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/03/2015

Nu exista ienibahar, ci doar enibahar.

(0) (4) Abuz
30/03/2015

Ceva nou pentru mine, merita incercat

(0) (0) Abuz
radu_constantin_c2015
radu_constantin_c2015, 30/03/2015

Usor de pregatit si foarte gustoase

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/12/2012

O mancare delicioasa!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: