Petitchef

Ciorba de burta(reteta de la angela)

Felul principal
7 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 7
1 kg burta de vita

750 g oase vita cu maduva

4 galbenuse

1 morcov ras

6 catei de usturoi

250 ml smantana

jumatate radacina de telina


2-3 linguri faina

sare, piper, vegeta

Preparare

  • Fierbem burta cu putin otet, sa dea 2-3 clocote. Apoi aruncam apa in care a fiert burta si transferam burta intr-o alta oala cu apa clocotita,in care vom face ciorba.
  • Dupa aproximativ o ora si jumatate de fierbere, adaugam oasele de vita cu maduva si fierbem in continuare, pana burta este bine fiarta.
  • Cand burta este fiarta, o scoatem si o taiem fasii subtiri.Scoatem si oasele,care se arunca.
  • Separat, se face un amestec din faina, galbenuse si smantana, care se toarna peste supa. Apoi adaugam in supa morcovul ras fin si burta taiata.
  • Dregem ciorba de burta cu usturoi zdrobit, sare, vegeta si piper, dupa gust.
    Se lasa de pe o zi pe alta; se serveste a doua zi, cand toate aromele s-au intrepatruns bine.Dupa gust, se poate drege cu otet, smantana si usturoi.



Comentarii:

nae, 08/10/2017

Cred ca nici cainele meu nu mananca asa ceva

(0) (0) Abuz
20/06/2016

Tu arunci oasele cu maduva? Se pare ca, daca nu esti chiar proasta, esti cel putin idioata! Si pe deasupra mai pui si faina in ciorba! S-o manci cu ma-ta!

(0) (0) Abuz
17/09/2012

Este mortala incercatio cu toti este cea mai tare :))))))

(0) (0) Abuz
04/08/2012

Buna

(0) (0) Abuz
29/10/2011

Mia esit foarte buna incercati si voi

(0) (0) Abuz
02/08/2011

Buna

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 02/05/2010

Minata reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de burta
Ciorba de burta
2 porții
1h4m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: