Petitchef

Ciorba de miel

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
  • Ciorba de miel
  • Ciorba de miel, poza 2
  • (4.45/5 - 49 voturi)
  • 2
Ciorba de miel
 

Ingrediente

Numarul de porții: 6
-cap de miel,gat,restul oaselor ce cad de la transarea mielului

3 morcovi mari rasi

1 pastranac ras

1 radacina de patrunjel rasa

1 radacina de telina mica,rasa

1 legatura de stevie,taiata fasii

1 ceapa tocata

2 catei de usturoi

cozile de ceapa verde si usturoi verde tocate,cam de la 3-4 legaturi


bors dupa gust,sau alt agent de acrire :

lamaie,otet

1/2 legatura de tarhon verde sau 2 Lg (linguri) de tarhon uscat

1 legatura leustean

1 legatura patrunjel

menta verde tocata,in momentul servirii

aprox 300 ml smantana

sare ,piper,ardei iute

Preparare

  • Capul lui Vasilica,curatat de tot ce trebuie :taiat nasul,curata fosele nazale si gura,,taiat urechile si curatate,scos ochii si curatat.Pare cam sinistru,dar asta se intampla o data pe an.
  • Toata carnea se pune in apa rece la fiert,cam o ora cred,am uitat sa ma uit la ceas,dar carnea trebuie sa se desprinda de pe os.
  • Dupa ce a iert,scoatem carnea si o dezosam,creierul avem grija sa-l adaugam la sfarsit,dupa ce am inchis focul,ca sa nu se sfarame.
  • Adaugam legumele maruntie,mai putin stevia si restul verdeturilor.Dupa aproximativ 15 minute,cand legumele sunt aproape fierte,adaugam borsul sau zeama de lamaie sau otetul,depinde de solutia aleasa pentru acrit,smantana si carnea dezosata de miel.
  • Gustam tot timpul ca sa fie bine potrivita de acru,sare ,iuteala.Mai dam cateva clocote sa se omogenizeze smantana in ciorba,apoi stingem focul si adaugam stevia,cozile de ceapa si usturoi verde,tarhonul,leusteanul si patrunjelul.
  • In bolul in care am servit ciorba,am mai adaugat frunze de menta verde tocata.Merge grozav cu mielul.Indrazniti sa incercati si sunt convinsa ca nu o sa va para rau.


Comentarii:

03/05/2016

În sfârşit o reţetă de borş de miel care mi se pare perfectă!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
25/04/2014

Foarte bun a iesit !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: