Petitchef

Bors de sfecla rosie

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

6 porții
- 1 sfecla rosie mare


- 1 telina mijlocie

- 4 cepe mici

- ulei cat sa poti praji zarzavatul

- 1 ardei gras

- 250 ml suc de rosii


- bors cat doreste fiecare

- 200 ml de smantana

- sare

- 3 cubulete Knorr de vita

- 2 lingurite de Secretul gustului cu 10 legume

Preparare

Etapa 1 - Bors de sfecla rosie

Etapa 1

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, iar ceapa se toaca marunt,
se incinge uleiul intr-o oala, se adauga toate aceste verdeturi.
Etapa 2 - Bors de sfecla rosie

Etapa 2

Si se calesc pana se inmoaie. Se adauga apa calda si se lasa sa fiarba, la foc mic 15 minute, dupa care se pune sfecla cubulete. Se lasa sa fiarba 25 de minute, se adauga sucul de rosii.
Etapa 3 - Bors de sfecla rosie

Etapa 3

Pasta de ardei si se mai lasa pe foc 10 minute. Se pun cele 3 cubulete de Knorr si cele 2 lingurite de Secretul gustului. Se pune borsul la fiert separat intr-o craticioara si se toarna in ciorba.
Etapa 4 - Bors de sfecla rosie

Etapa 4

Se pune leusteanul, si se drege cu smantana.




Comentarii:

21/06/2013

Pare okay dar cam in toate retetele vad "prajim verdeata, legumele" si - parerea mea personala - este ca prin prajit anulam avantajele legumelor. Cam toate retetele de bors au si versiunea FARA prajit si cred ca o voi incerca astfel. Poate ca nu e atit de "buna" - dar asta este pt ca sintem "programati" sa ne placa grasimea/untura/uleiul

(0) (0) Abuz
24/10/2016

Este cea mai gutoasa ciorba. Prima data am mancat in spitalui de diabetici si de atunci o gatesc de doua ori pe luna. Este buna si pentru cei care tin diete de slabir (cu 5gr. de sare).

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
19/02/2016

Chiar nu se poate fara chimicale la punga(mai ales ca toate au in jur de 80% sare)?

(0) (0) Abuz
15/10/2014

O reteta de toata jena atata timp cat folosim tot felul de chimicale.

(0) (0) Abuz
08/04/2012

Arata super

(0) (0) Abuz
03/03/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: