Notifications: Căutare avansată

Fasole cu ciolan afumat

(4.49/5 - 517 voturi)
57 comentarii


Ingrediente

- 400 gr fasole uscata alba
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 capatana telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru pisat
- 1 ciolan afumat cca 1,5 kg
- 5 l apa

Preparare

Se pune fasolea in apa rece cu o seara inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece, se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam boiaua de ardei si cimbrul si dregem cu sare si piper. Pisam legunele fierte si le turnam inapoi in oala amestecand ptr. a nu se forma cocoloase. Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

Detalii suplimentare gasiti pe:
www.gatindcumira.blogspot.com

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (57):

5 / 5
Postat 03/11/2016, 09:18

Plecat printre straini dar cu dorul gustului de acasa, am invatat sa gatesc de pe acest site. Mancare de fasole nu mai facusem pana cum si chiar eram curios sa vad cum imi iese. Am avut de ales din 4 retete si am mers pe varianta ''Gatind cu Mira'' nu datorita prezentarii retetei (oarecum la fel cu celelalte 3 gasite) cii datorita feedbackului si comentariilor :))

Prin urmare ma simt dator sa ofer o evaluare si sa las cateva randuri scrise in semn de multumire.
Am urmat intocmai reteta (mai putin partea cu ciolanul unde am fiert aproape 2 ore si nu mai cadea carnea de pe os prin urmare am decis sa o fac sa cada fortat :D ).
Am gatit pentru 6 persoane (5 romani si un englez) si toti au lins castroanele :))

Multumesc frumos pentru indrumare,
Sorin

am gătit această rețetă
(1) (1) Abuz
3 / 5
Postat 10/05/2013, 06:27

Nu am înțeles de ce trebuie să o fierbi de n ori și să arunci apa ??? (mama făcea la fel) Eu nu mai fac așa. Dacă îmi explici rostul acestei manevre......Ce gust mai rămâne ? În legătură cu cei care vor cu ceapa călită e treaba lor.....dacă n-au probleme cu stomacul(cică ar fi mai gustoasă așa ?!) Cel (cea) cu rântașul bate puțin câmpii :))) Dacă era o fasole BĂTUTĂ mai ziceam dar așa.........(am subliniat bătută că tot aud : „icre de fasole” , „piure de fasole” -asta mai merge-i „cremă de fasole” etc) În rest e ff bună GABRIEL

(1) (0) Abuz
2 / 5Cristian
Postat 04/06/2017, 08:52

1,5 kg ciolan cu os? dar ciolan afumat dezosat? 5l de apa?? Ciolanul afumat dezosat nu se fierbe! de ce nu fierbi fasolea schimband apa de 2-3 ori? dafin, piper boabe? Suc de rosii in final, este esential, unde este, CIAO tomate de ex. Poti sa fierbi putin niste rosii, le decojesti si maruntesti. De ce boia dulce si nu boia iute? Fasolea e dulce! Ce cauta telina si radacina patrunjel aici?? Nu e ciorba! Dezastru!

am gătit această rețetă
(1) (3) Abuz
5 / 5anton_i2017
Postat 05/06/2017, 06:46

Este foarte buna ,dar eu nu folosesc ciolanu si prajeala ,am probleme cu stomacul si o fac ca icrele si este foarte buna

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 12/11/2015, 14:43

Nu prea le am cu ciolanul, stiam ca doar parlamentarii si, in general, politicienii umbla dupa ciolan.

(0) (2) Abuz
1 / 5
Postat 10/11/2015, 09:47

"se capteaza" zici tu. Eu as fi spus "se intercepteaza", daca vrem sa folosim termeni fotbalistici!

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 29/07/2013, 12:46

Eu
Eu am mai adaugat si 1/2 lingurita de busuioc si cateva boabe de mustar..E buna, ce sa zic !

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 23/01/2013, 16:09

In ardeal se face rantas astfel nu mai trebuiesc pisate legumele,iar ciolanul este fara os !!!

(1) (1) Abuz
1 / 5
Postat 14/10/2013, 18:09

Gresita reteta pentru legume.
Se toaca marunt se calesc impreuna cu carnea de pe ciolan.

(0) (2) Abuz
4 / 5
Postat 10/11/2015, 10:06

Tocmai am inchis aragazul, asta am gatit pentru astazi. Mulumesc de sugestie

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale