Petitchef

Ciorba de fasole

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4 porții
- 500 g fasole uscata

- zarzavat pentru ciorbe

- 2-3 linguri pasta tomate

- o cana bors de putina acru




- o lingurita secretul gustului de legume

- doua  cepe

- fidea

Preparare

Etapa 1

Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce da in clocot se scurge si se pune alta apa, fierbinte.

Etapa 2

Cand e fiarta aproape de tot, se scoate cu un polonic o parte din ea si se face o iahnie. Se da deoparte. Intr-o craticioara se caleste ceapa tocata in 30 ml ulei pana devine sticloasa. se adauga zarzavatul si pasta de tomate si se calesc impreuna timp de 10 minute.

Etapa 3

Se adauga apoi peste fasolea fiarta si se pune din nou la foc. Dupa aproximativ 15 minute se adauga borsul strecurat si fideaua.

Etapa 4

Se mai lasa 10 minute si se adauga leustean ,patrunjel, putin cimbru si condimentul. Se serveste cu ceapa cruda sau ardei iute.




Comentarii:

10/02/2018

Pentru cei care pretind ca se pricep la l. romana :
"CIÓRBĂ ~e f. Fel de mâncare lichidă, pregătită din legume (uneori cu carne sau pește) și acrită cu borș."
Sursa : https://dexonline.ro/definitie/ciorba
"SÚPĂ s.f. Zeamă de legume sau de carne de vită ori de pasăre fiartă cu legume."
Sursa : https://dexonline.ro/definitie/supa
Ergo : cei care denumesc ciorba - supa, sau invers, habar n-au despre ce este vorba.
Supa este neacrita, ciorba este acrita, iar borsul este preparatul fermentat cu care se
acreste ciorba. In extenso se mai foloseste denumirea de " bors" pentru unele ciorbe
( de peste, de miel. cu perisoare, etc).

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 13/02/2018

Cred ca este o reteta conceputa in Parlamentul Romaniei. De cand se pune fasolea uscata la fiert fara a sta mai intai ore bune la inmuiat? Ce treaba are aici borsul? Dar, mai ales, de cand se conbina fasolea (fie ea ciorba sau iahnie) cu fideaua? Cineva nu are habar pe ce lume se afla. Iar acel cineva este "autoarea" retetei. 'Si tacuises...'

(0) (0) Abuz
21/04/2017

Chestia aia din poza e ciorba? Ceva mai tembel n-am citit pana la reteta asta! D-na gabyyyyyyy...cui ii serviti si cine mananca asemenea porcarie? Timp de gatire 20 minute, hmm?

(1) (0) Abuz
21/04/2017

0,5 kg fasole? Cum adica sa faci iahnie cu o parte din ea? Ce cauta fideaua? Patrunje, cimbru + codimente artificiale?

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 21/04/2017

Eu nu concep sa mananc ciorba de fasole acra, asa ca pentru mine, din start, reteta asta e o mizereie! Bleeeaaaaah!

(1) (0) Abuz
10/02/2018

Nu am mai auzit de ciorba de fasole cu fidea sau acra ce reteta este asta

(0) (0) Abuz
21/04/2017

Daca e cu bors, atunci e bors, nu ciorba!

(0) (0) Abuz
bella, 10/02/2018

Poza nu corespunde cu reteta

(0) (0) Abuz
03/01/2014

F buna si fara carne

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale