Ciorba de fasole in paine de casa

(4.58/5 - 243 voturi)
31 comentarii


  • ciorba de fasole in paine de casa
  • ciorba de fasole in paine de casa, Poza 2
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 1 oră
Timpul de gătire: 1 oră
Gata în: 2 ore
Dificultate: Ușor

Ingrediente

Pentru paine:
-1,5 kg faina
-3 cubulete drojdie
-apa
-sare

Pentru ciorba:
-500 grame fasole(lasata dinainte in apa sa se umfle)
-ciolan afumat sau costita
-1 ceapa
-2 morcovi
-un ardei
-telina
-tarhon
-cimbru
-sare,piper,boia
-suc de rosii

Preparare

Eu am facut si ciorba si painea in paralel.Prima data am pus putin carnea si fasolea la foc in cratite diferite si apoi m-am apucat de paine.Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa dospeasca,am facut ciorba.

Pentru paine:
Am amestecat drojdia cu sare si putina apa calduta si am adaugat compozitia peste faina.Am framantat si am tot adaugat apa cat cuprinde.Am lasat cam o ora sa dospeasca aluatul.(Intre timp m-am ocupat de ciorba).
Dupa ce a dospit,am impartit aluatul in 4 si l-am pus in 4 craticioare rotunde tapetate cu ulei si faina cu diamentrul cam de 20-25cm(eu recunosc,nu am avut 4 cratite exact la fel).Le-am lasat putin sa mai dospeasca,iar apoi le-am pus in cuptor cam o ora.La sfarsit am uns painitele cu galbenus de ou sa arate mai bine si le-am mai lasat 5 minute.

Pentru ciorba:
Am pus initial la fiert in oale diferite fasolea(a fiert cam 30 minute) si carnea(cam 10 minute).In oala in care am facut ciorba am prajit ceapa,morcovii,ardeiul si am condimentat cu sare,piper,boia.Am adaugat apa,fasolea,carnea,telina si le-am lasat la fiert.Cand au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii,tarhonul,cimbrul.Le-am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna si gata.

Pentru servire:
Am taiat cate un capac fiecarei paini si i-am scobit miezul.Am pus painile pe cate o farfurie si le-am umplut cu ciorba.Am acoperit cu "capacul" de coaja pe care l-am taiat si am servit.A fost delicioasa!!!!!

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii (31):

constanta_s2014
1 / 5constanta_s2014
Postat 21/01/2015, 18:43

La aluatul de paine trebuia si putin ulei. Nu ai spus ca la ciorba de fasole trebuie schimbate 2-3 ape. Prea putina ceapa si prea mult morcov. Telina nu-si are rostul, iar in privinta condimentelor trebuie sa te hotarasti la tarhon sau cimbru, nu amandoua ca nu mai stii ce mananci. A intrebat cineva daca se pune bors. Nu e obligatoriu. In Moldova se mananca ciorba de fasole acrita. In Muntenia si Oltenia ciorba nu se acreste decat cu ce isi ia din rosii. Nici in Ardeal nu cred ca se acreste.

(0) (0) Abuz
4 / 5nimeni
Postat 24/01/2015, 21:01

De ce este nevoie ca fasolea si ciolanul sa fiarba in 2 oli separate ????
In rest cred ca este o reteta veche dar cu o prezentare originala

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 21/01/2015, 10:44

Eu stiam ca painea trebuie sa fie veche cam de o zi, ca sa i se poata scoate miezul fara sa se sfarame, iar miezul se serveste alaturi, felii

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/12/2013, 19:42

Desi ciorba mea categoric este mai bua, totusi reteta de fata se apropie mult de reteta mea, arata superbine

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
ady48
5 / 5ady48
Postat 29/08/2013, 17:16

Super idee,cred ca e grozava ,mai ales ca prezentare,felicitari celei care a postat reteta,merita incercata

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 24/06/2013, 12:40

...AM MANCAT ASA CEVA IN UNGARIA LA GYULA STRAND...E DELICIOASA....PUPICI SI VA IUBESC !!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/01/2013, 20:26

Arata fff bine o sa incerc si eu asa,am mancat in brasov si a fost super

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 17/02/2015, 04:25

Foarte buna. o sa incerc si eu sa fac aceasta reteta cu bolul de paine.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 21/01/2015, 18:32

Ciorba de fasole nu contine bors acru?cu ce se acreste ciorba?

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 04/02/2013, 18:46

O reteta deosebita....dar si foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale