Petitchef

Ciorba de fasole in paine de casa

Altele
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru paine:

-1,5 kg faina

-3 cubulete drojdie

-apa

-sare


Pentru ciorba:

-500 grame fasole(lasata dinainte in apa sa se umfle)

-ciolan afumat sau costita



-un ardei


-tarhon

-cimbru

-sare,piper,boia

-suc de rosii

Preparare

  • Eu am facut si ciorba si painea in paralel.Prima data am pus putin carnea si fasolea la foc in cratite diferite si apoi m-am apucat de paine.Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa dospeasca,am facut ciorba.

    Pentru paine:
    Am amestecat drojdia cu sare si putina apa calduta si am adaugat compozitia peste faina.Am framantat si am tot adaugat apa cat cuprinde.Am lasat cam o ora sa dospeasca aluatul.(Intre timp m-am ocupat de ciorba).
    Dupa ce a dospit,am impartit aluatul in 4 si l-am pus in 4 craticioare rotunde tapetate cu ulei si faina cu diamentrul cam de 20-25cm(eu recunosc,nu am avut 4 cratite exact la fel).Le-am lasat putin sa mai dospeasca,iar apoi le-am pus in cuptor cam o ora.La sfarsit am uns painitele cu galbenus de ou sa arate mai bine si le-am mai lasat 5 minute.

    Pentru ciorba:
    Am pus initial la fiert in oale diferite fasolea(a fiert cam 30 minute) si carnea(cam 10 minute).In oala in care am facut ciorba am prajit ceapa,morcovii,ardeiul si am condimentat cu sare,piper,boia.Am adaugat apa,fasolea,carnea,telina si le-am lasat la fiert.Cand au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii,tarhonul,cimbrul.Le-am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna si gata.

    Pentru servire:
    Am taiat cate un capac fiecarei paini si i-am scobit miezul.Am pus painile pe cate o farfurie si le-am umplut cu ciorba.Am acoperit cu "capacul" de coaja pe care l-am taiat si am servit.A fost delicioasa!!!!!


Comentarii (32):

06/01/2018

Prea multa drojdie,3 cubulete?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2015

O sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
17/02/2015

Foarte buna. o sa incerc si eu sa fac aceasta reteta cu bolul de paine.

(0) (1) Abuz
04/02/2015

Un deliciu

(0) (0) Abuz
26/01/2015

Este delicioasa!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
nimeni, 24/01/2015

De ce este nevoie ca fasolea si ciolanul sa fiarba in 2 oli separate ????
In rest cred ca este o reteta veche dar cu o prezentare originala

(0) (0) Abuz
22/01/2015

F.gustoasa,arata excelent

(0) (0) Abuz
21/01/2015

Ciorba de fasole nu contine bors acru?cu ce se acreste ciorba?

am gătit această rețetă (0) (2) Abuz
21/01/2015

Eu stiam ca painea trebuie sa fie veche cam de o zi, ca sa i se poata scoate miezul fara sa se sfarame, iar miezul se serveste alaturi, felii

(1) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 21/01/2015

La aluatul de paine trebuia si putin ulei. Nu ai spus ca la ciorba de fasole trebuie schimbate 2-3 ape. Prea putina ceapa si prea mult morcov. Telina nu-si are rostul, iar in privinta condimentelor trebuie sa te hotarasti la tarhon sau cimbru, nu amandoua ca nu mai stii ce mananci. A intrebat cineva daca se pune bors. Nu e obligatoriu. In Moldova se mananca ciorba de fasole acrita. In Muntenia si Oltenia ciorba nu se acreste decat cu ce isi ia din rosii. Nici in Ardeal nu cred ca se acreste.

(1) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: