Notifications: Căutare avansată

Ciorba de fasole pastai cu lapte batut

(4.13/5 - 30 voturi)
9 comentarii


  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut
  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut, Poza 2
  • Ciorba de fasole pastai cu lapte batut, Poza 3
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
25 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 500 g fasole pastai
- 500 ml lapte batut
- 1 ardei gras
- o ceapa
- sare, piper, ulei
- leustean

Preparare

Etapa 1

A pus la calit ceapa si ardeiul tocate marunt cu 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 minute a pus si fasolea galbena si am mai lasat sa se caleasca 2-3 minute, iar apoi am adaugat 1.5 litri de apa.

Etapa 2

Proportia apa - lapte batut trebuie sa fie 1,5 l apa la 0,5 l lapte pentru ca ciorba sa iasa mai subtire sau 1 l apa - 1l lapte daca doriti sa iasa mai groasa si cu un gust mai bogat.

Etapa 3

A lasat sa fiarba timp de 15 minute, apoi a turnat 500 ml de lapte batut, amestecand bine. A mai lasat sa clocoteasca de cateva ori.

Etapa 4

La sfarsit am adaugat leusteanul tocat, pentru a-i desavarsi gustul.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

15/10/2013

Este si preferata mea de altfel,numai ca eu o gatesc dupa reteta moldoveneasca.Adaug morcov,iar laptele batut il las sa se acreasca bine,nu chiar proaspat,ca sa iasa acrisoara,dar depinde de gust.Iar la sfarsit bat cateva oua cu smantana si le adaug peste celelalte.Si bineinteles leusteanul,pe care il ador!

(0) (0) Abuz
19/07/2011

Este una din ciorbele mancate de mine in copilarie cand mergeam la bunici la cluj

(0) (0) Abuz
20/06/2012

Destul de buna,dar mai buna era cea a bunicii mele...

(0) (0) Abuz
27/06/2013

Super buna..........delicios...

(0) (0) Abuz
15/07/2013

Super buna!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
04/02/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
05/08/2013

Foarte bun

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
31/07/2011

Super buna

(0) (0) Abuz
02/07/2012

EXCELENTA

(0) (0) Abuz

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale