Petitchef

Fasole boabe cu ciolan de porc

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Fasolea boabe se spala si se lasa in apa rece 12 ore.Ceapa se curata, se toaca marunt si se opareste, apoi se indeparteaza apa.
  • Ciolanul se spala si se da un clocot, apoi se arunca apa.Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
  • Bucata de ciolan oparita se aseza intr-o tava pentru cuptor cu capac impreuna cu o cana de apa si se da la foc potrivit pentru 2-3 ore.
  • Fasolea se pune la fiert in apa, dupa primele clocote se indeparteaza apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte.Se procedeaza astfel de 3 ori.
  • Separat, ceapa se inabuse in 50 ml ulei si 50 ml apa.Se adauga pasta de tomate, foi de dafin,cimbru, sare si piper.
  • Se fierbe totul 10-15 minute, apoi se adauga la fasole, cand aceasta este aproape fiarta.La sfarsitul fierberii se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel.
  • Se scoate ciolanul se dezoseaza si se portioneaza.Preparatul se serveste cald cu ciolan feliat si patrunjel verde deasupra.

Rețete inrudite

YouTube



Întrebări:




Comentarii:

ungur_t2016, 24/09/2016

Excelenta reteta eu am gatito cu ciolan proaspat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/01/2014

Se poate prepara si cu colan proaspat neafumat pt cei ce nu mananca afumatura

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat
6 porții
3 h 15 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole cu ciolan afumat in paine
Fasole cu ciolan afumat in paine
4 porții
3 h 30 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Fasole boabe noua cu carne afumata
Fasole boabe noua cu carne afumata
6 porții
1 h 10 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei