Petitchef

Ciorba de miel

Antreuri
4 porții
10 min
50 min
Foarte ușor
Ciorba de miel
  • (4.19/5 - 354 voturi)
  • 45
Ciorba de miel
 
Nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 bucati carne de miel cu os

8 legaturi de ceapa verde,

1,5 litru bors,

o legatura leustean (merg chiar si 2),

1 buc ou,

sare.

Preparare

  • Carnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie.
    Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.
    Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua.
    Intre timp se pregateste ceapa verde. Se spala si se va toca marunt atat parta alba cat si cea verde.
    Se adauga si ea in oala, si se va lasa la fiert pana cand este gata carnea.
    Fiind miel (atat de fraged), se va fierbe in maxim 30 minute.
    Borsul il fierbem separat si dupa aceea il adaugam peste carne.
    In caz ca nu este destul de acru, putem folosi si o jumatate de lamaie stoarsa.
    Intr-un castronel batem oul si adaugam cate putina zeama din oala, amestecand sa nu se coaguleze (fiind apa fierbinte).
    La sfarsit adaugam leusteanul tocat marunt si potrivim de sare.

    Bon Appetit!


Comentarii (45):

05/04/2013

La ciorba de miel se pune foarte multa verdeata ceai pus tu acolo nu ajunge ceapa e prea multa merg doar 2 legaturi de ceapa verde 6-7 legaturi de loboda rosie 4-5 legaturi de leustean.....si 600-700 gr smantana taraneasca. iar carnea se pune capul,gatul,jumatate din coaste si varfurile la picioare....se pune apa cu sarea si borsul,(sare nu prea multa ca tinde sa nu fiarba prea bine mai bine mai pui la sfarsit daca mai trebuie) se incalzeste apa cu borsul dupa care se adauga carnea. dupa 2-3 clocote carnea este pe jumate fiarta se adauga ceapa verde tocata,mai las sa traga 2 clocote bune aproape de sfarsit adaug loboda si leusteanul. dupa ce se raceste un pic ciorba adaug smantana(carnea trebuie sa fie fiarta bine in mod sa ti se topeasca in gura)
ESTE SUPER BUN!!!!!!!!!!!!! POFTA BUNA

(1) (0) Abuz
21/04/2014

Se savureaza gustul carnii de miel si al leusteanului,nu al unei ciorbe de ,,adunare generala".Cate bordeie ,atatea obiceiuri.Cu loboda,stevie,morcovi si mai stiu eu ce legume,fiecare face cum a invatat si cum e traditia in arealul in care traieste.Nu aruncati cu piatra inainte de a gusta acest minunat BORS DE MIEL(mie imi place dres cu smantana si ou)si apoi sa va apucati de comentat.Reteta este simpla si exceptional de buna(greu de crezut ca romanii au retete simple si f gustoase?!?).

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Nuuuuuuuu ba astia cine dr..............u le publica retetele dati spaga altfel nu imi explic cum poti publica asa ceva

(0) (0) Abuz
22/09/2013

Este simpla, rapida, d.p.d.v. al timpului foarte eficienta .... si gustul de asemenea. Pofta buna tuturor.

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Folosesc macris pentru acrit, pun si zarzavaturi si nu trebuie neaparat ou

(1) (0) Abuz
19/04/2012

F.buna, merge si cu macris sau stevie cine vrea in loc de bors. J.V.

(0) (0) Abuz
04/05/2013

O pregatesc astazi,pentru Paste!!super reteta...

(0) (0) Abuz
30/04/2013

Mai butonez pentru comparatii! Pare f. apetisant!

(0) (0) Abuz
19/04/2012

Poate iti mai aduci aminte de ceva....totusi...

(0) (0) Abuz
13/05/2013

Cred ca este gustoasa si o incerc si eu astazi

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: