Petitchef

Ciorba de miel

Antreuri
4 porții
10 min
50 min
Foarte ușor
Nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 bucati carne de miel cu os

8 legaturi de ceapa verde,

1,5 litru bors,

o legatura leustean (merg chiar si 2),

1 buc ou,

sare.

Preparare

  • Carnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie.
    Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.
    Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua.
    Intre timp se pregateste ceapa verde. Se spala si se va toca marunt atat parta alba cat si cea verde.
    Se adauga si ea in oala, si se va lasa la fiert pana cand este gata carnea.
    Fiind miel (atat de fraged), se va fierbe in maxim 30 minute.
    Borsul il fierbem separat si dupa aceea il adaugam peste carne.
    In caz ca nu este destul de acru, putem folosi si o jumatate de lamaie stoarsa.
    Intr-un castronel batem oul si adaugam cate putina zeama din oala, amestecand sa nu se coaguleze (fiind apa fierbinte).
    La sfarsit adaugam leusteanul tocat marunt si potrivim de sare.

    Bon Appetit!


Comentarii (45):

14/04/2015

Va multumesc de reteta

(0) (0) Abuz
21/04/2014

Deliciosa

(0) (0) Abuz
21/04/2014

Se savureaza gustul carnii de miel si al leusteanului,nu al unei ciorbe de ,,adunare generala".Cate bordeie ,atatea obiceiuri.Cu loboda,stevie,morcovi si mai stiu eu ce legume,fiecare face cum a invatat si cum e traditia in arealul in care traieste.Nu aruncati cu piatra inainte de a gusta acest minunat BORS DE MIEL(mie imi place dres cu smantana si ou)si apoi sa va apucati de comentat.Reteta este simpla si exceptional de buna(greu de crezut ca romanii au retete simple si f gustoase?!?).

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Gustos si simplu de facut

(0) (0) Abuz
vasile barbascu, 20/04/2014

SUPA DE NIMIC CU CARNE ,

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Folosesc macris pentru acrit, pun si zarzavaturi si nu trebuie neaparat ou

(1) (0) Abuz
20/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Minunata

(0) (0) Abuz
20/04/2014

Nuuuuuuuu ba astia cine dr..............u le publica retetele dati spaga altfel nu imi explic cum poti publica asa ceva

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Simplu de făcut si gustoase...

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: