Petitchef

Ciorba de fasole verde

Felul principal
4 porții
15 min
26 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatam fasolea si o rupem in bucatele mai mici. O spalam in 2-3 randuri de apa dupa care o punem in oala cu apa care fierbe la oparit.Intre timp curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul, le tragem la tigaie in putin ulei.
  • E de obicei nu calesc legumele la ciorba, dar pentru ca acesta nu contine carne, deci nu are grasime absolut de loc, cateodata mai apelez la trucul acesta desi nu-mi prea place. Dupa ce s-au sotat legumele le adaugam si pe ele in ciorbita.
  • Lasam sa clocoteasca incet pana se fierb legumele.Spre final amestecam iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugam in ciorbita, dupa care urmeaza usturoiul curatat si taiat feliute, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Saram, piperam.
  • O lasam sa stea cateva minute acopeita cu un capac si intre timp batem oul, pe care il adaugam de asemea in ciorba, pentru a obtine "zdrentele". Oul batut se adauga in fir subtire, iar cu o furculita amestecam in ciorba pentru a se desface.


Poze

Ciorba de fasole verde
Ciorba de fasole verde - poza 2

Întrebări:




Comentarii (18):

varady_c2018, 04/06/2023

Varianta din ardeal e mai buna. Asta nu are nici un Dumnezeu.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
26/06/2013

La asa ceva ma gandeam si eu!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2016

Vad ca nu e fasole verde ci fasole galbena. De ce vrei sa ne induci in eroare?

(0) (5) Abuz
07/10/2016

Gustos!

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Sa fim seriosi (si corecti) : se spune fasole verde pastai, sau fasole galbena pastai, si nu are nicio legatura cu "unele parti ale tarii".

(0) (2) Abuz
07/10/2016

Excelent

(0) (0) Abuz
31/07/2016

Ca sa nu mai mazgalesti tigaia aia, mai bine calesti zarzavatul direct in oala si cand s-a inmuiat umpli cu apa fierbinte apoi adaugi fasolea verde. Eu asa fac si e mai simplu. Mai pun si un cartof in oala dar nu pun ardei si nici ou iar la masa cine vrea isi pune smantana sau iaurt, sau mujdei de usturoi.

(6) (0) Abuz
21/07/2016

Adică cum tragi zarzavatul la tigaie !??? O fi ceva ca mȃța pe care trebuie să o tragi de coadă?

(0) (5) Abuz
05/09/2013

Eu o fac diferit dar e binisor

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Imi place, dar mie numi place iaurtul si am facut fara iaurt.

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Buchetele de fasole verde si bacon
Buchetele de fasole verde si bacon
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătim fasolea verde la tigaie?
Cum gătim fasolea verde la tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Bucura-te de verde, mananca fasole verde! Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează