Petitchef

Ciorba de fasole verde

Felul principal
4 porții
15 min
26 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g. fasole verde sau pastai cum i se mai zice in unele parti ale tarii.



1 ardei gras

2-3 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii in suc propriu

150-200 g. iaurt

1 ou

2 catei de usturoi

patrunjel

sare

piper

Preparare

  • Curatam fasolea si o rupem in bucatele mai mici. O spalam in 2-3 randuri de apa dupa care o punem in oala cu apa care fierbe la oparit.Intre timp curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul, le tragem la tigaie in putin ulei.
  • E de obicei nu calesc legumele la ciorba, dar pentru ca acesta nu contine carne, deci nu are grasime absolut de loc, cateodata mai apelez la trucul acesta desi nu-mi prea place. Dupa ce s-au sotat legumele le adaugam si pe ele in ciorbita.
  • Lasam sa clocoteasca incet pana se fierb legumele.Spre final amestecam iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugam in ciorbita, dupa care urmeaza usturoiul curatat si taiat feliute, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Saram, piperam.
  • O lasam sa stea cateva minute acopeita cu un capac si intre timp batem oul, pe care il adaugam de asemea in ciorba, pentru a obtine "zdrentele". Oul batut se adauga in fir subtire, iar cu o furculita amestecam in ciorba pentru a se desface.

Poze

Ciorba de fasole verde, poza 1Ciorba de fasole verde, poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

26/06/2013

La asa ceva ma gandeam si eu!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/12/2016

Vad ca nu e fasole verde ci fasole galbena. De ce vrei sa ne induci in eroare?

(0) (3) Abuz
07/10/2016

Gustos!

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Sa fim seriosi (si corecti) : se spune fasole verde pastai, sau fasole galbena pastai, si nu are nicio legatura cu "unele parti ale tarii".

(0) (0) Abuz
07/10/2016

Excelent

(0) (0) Abuz
31/07/2016

Ca sa nu mai mazgalesti tigaia aia, mai bine calesti zarzavatul direct in oala si cand s-a inmuiat umpli cu apa fierbinte apoi adaugi fasolea verde. Eu asa fac si e mai simplu. Mai pun si un cartof in oala dar nu pun ardei si nici ou iar la masa cine vrea isi pune smantana sau iaurt, sau mujdei de usturoi.

(2) (0) Abuz
21/07/2016

Adică cum tragi zarzavatul la tigaie !??? O fi ceva ca mȃța pe care trebuie să o tragi de coadă?

(0) (4) Abuz
05/09/2013

Eu o fac diferit dar e binisor

(0) (0) Abuz
05/08/2013

Imi place, dar mie numi place iaurtul si am facut fara iaurt.

(1) (0) Abuz
31/07/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de fasole verde si boabe de naut
Ciorba de fasole verde si boabe de naut
5 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de fasole verde
Ciorba de fasole verde
5 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: