Petitchef

Ciorba de rata

Felul principal
2 porții
20 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
carne de rata

1 buc ceapa

1 buc morcov

1 buc cartof

1 buc ardei gras

2 rosii sau 2 linguri bulion

1 litru bors

o legatura patrunjel

o legatura leustean

sare.

Preparare

  • Carnea de rata se curata si spala, se taie in bucati potrivite, se pune la fiert intr-o oala cu apa. Se va aduna spuma si se lasa sa fiarba pentru 40-50 minute - depinde de carne.
  • Intre timp curatam, si tocam marunt legumele. Le adauga si pe ele in oala si mai fierbem pentru 30 minute.
  • Intre timp fierbem borsul separat si calim rosiile tocate marunt in 2 linguri de ulei. Adaugam in oala rosiile calite (sau bulionul calit), amestecam si lasam 5 minute dupa care adaugam si borsul.
  • Condimentam cu sare sau o lingurita de delikat. Tocam marunt legaturile de patrunjel si leustean, le adaugam in oala si stingem focul.



Comentarii:

adrian_u2018, 20/03/2019

Pentru m1959 dv folositi borsul la orice deoarece sunt sigur ca sunteti din moldova
la noi in zona Sibiu/Rm Valcea ciorbele sunt acrite prin diverse metode in afara de bors , iar supa i supa nu are nevoie de acreala

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 25/04/2017

Cam mult 1l de bors, iese prea acra si nici nu se mai simte gustul carnii. Eu as acri-o numai din rosii dar nu le-as praji in ulei pentru ca isi pierd aciditatea(acreala). Eu prajesc rosiile numai la ciorba de fasole pe care nu o vreau acra si are nevoie de o prajeala si ca sa nu prajesc ceapa aleg rosiile si iese foarte buna. Vreau sa contrazic aici pe m1959 care spune ca borsul se pune la orice ciorba, nu, borsul nu se pune la orice ciorba ci doar la cele pe care vrem acre si ne place borsul. Ciorbele pot fi si neacrite si nu se numesc supe atat timp cat au zarzavat tocat in ele sau se pot acri dupa gust cu otet, lamaie, sare de lamaie, corcoduse verzi, prune verzi, agurida, zeama de varza murata etc.

(2) (0) Abuz
m1959, 25/04/2017

Este ciorba de rata, borsul este acela care se pune la orice ciorba.....

(0) (0) Abuz
merceleo, 25/04/2017

Daca ii pui bors, se numeste "Bors de rata"

(0) (0) Abuz
22/01/2012

Super ciorba multumesc

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de rata
Ciorba de rata
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de pui cu zeama de varza murata
Ciorba de pui cu zeama de varza murata
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata
Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata
5 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: