Petitchef

Ciorba de pastai

Felul principal
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
pastai verzi, cam o farfurie cu varf



un ardei gras

2-3 rosii bine coapte

apa sau un cub de concentrat de legume+apa

bors

patrunjel, sare

1 lingura cu unt sau ulei de masline

Preparare

  • Preparare: curatam si spalam bine toate legumele. Morcovul, ceapa si ardeiul le taiem cubulete. Pastaile, le rupem coditele si incercati sa trageti si de eventualele "ate". Ale mele au fost "tinere" :D, asa ca nu au avut. Le taiati in bucatele potrivite.
  • Intr-o cratita topim untul sau uleiul si inabusim ceapa si morcovul. Turnam peste 1 litru de apa. Cand incepe sa fiarba adaugam ardeiul si pasataile. Spre final turnam bors (dupa gust) si rosiile decojite si taiate cubulete. Luam ciorba de pe foc si o gustam de sare.

Poze

Ciorba de pastai, poza 1Ciorba de pastai, poza 2Ciorba de pastai, poza 3Ciorba de pastai, poza 4


Comentarii:

18/07/2016

In Covasna se ingroasa cu o lingura de rintas si se acreste cu otet in loc de bors.
E exeptionala, credeti-ma, ar trebui incercata de oricine !

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
crina, 10/09/2019

Noi o mancam acrita cu mujdei de usturoi cu putin otet,e supar buna!

(0) (1) Abuz
jemenez_garcia_a2014
jemenez_garcia_a2014, 23/05/2017

Este ciorbă sau mâncare de fasole îndoită? Cum Doamne ferește să citești legumele pentru ciorbă???? La ciorbă legumele se FIERB, nu se cicălesc. Ce fel de gospodină sunteți???

(0) (3) Abuz
18/07/2016

Foarte buna dar mie si familiei mele nu ne place ciorba acra, asa ca fara bors sau otet(mai rau decat borsul) caci rosiile sunt indeajuns de acre, si o lingura de smantana in farfurie completeaza cu succes gustul.

(4) (0) Abuz
29/08/2011

Gustoasa

(0) (0) Abuz
26/08/2011

E buna cioarba prima mia iesit pre acra ca am pus prea mult bors dar asta o sa iasa super d

(0) (0) Abuz
03/08/2011

Este ok

(0) (0) Abuz
06/07/2011

Foarte buna,o ciorba cu gust de vara

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chakchouka
Chakchouka
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura
Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorbă de păstăi cu cartofi
Ciorbă de păstăi cu cartofi
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de fasole pastai si pui
Ciorba de fasole pastai si pui
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: