Petitchef

Ciorba de Loboda

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Curatam toate zarzavaturile si tocamceapa uscata, morcovii si pastarnacul. Incingem uleiul in oala si le punem la calit pentru cateva minute, impreuna cu putina sare. Adaugam ardeiul si ceapa verde tocate si adaugam cam 2 litri de apa. Radacina de patrunjel o crestam pe jumtate sau sfert si o aruncam in oala, ca sa dea gust bun ciorbei.Rupem frunzele de loboda de pe tulpina si le spalam bine. Le punem in oala la vreo 5 minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Dupa alte cateva minute punem si cartofii taiati cubulete si lasam totul sa fiarba pentru vreo 20 de minute.
  • Intre timp pregatim borsul, adica il fierbem separat si il lasam sa dea un clocot.Cand cartofii sunt fierti, adaugam borsul (sau zeama de lamaie) si ne pregatim sa incheiem. Batem oul ca pentru omleta, luam cateva linguri de ciorba si punem peste, ca sa fie mai lichid. Turnam un fir subtire de ou in ciorba si amestecam in acest timp, pentru ca sa se formeze un fel de "zdrente" din ou.
  • Presaram patrunjelul si leusteanul tocate fin si stingem focul.Ciorba poate fi servita atat calda, cat si rece, cu o lingurita smantana sau iaurt. si cu verdetata proaspata tocata. La capitolul calorii stam foarte bine, cam35 calorii la 100 grame.


B Bucataria Furnicutilor

Poze

Ciorba de Loboda
Ciorba de Loboda - poza 2
Ciorba de Loboda - poza 3
Ciorba de Loboda - poza 4
Ciorba de Loboda - poza 5
Ciorba de Loboda - poza 6
Ciorba de Loboda - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

Larisa-Andreea, 19/03/2017

Buna reteta....??

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tajine vegetarian
Tajine vegetarian
6 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează