Petitchef

Ciorba ardeleneasca de porc

Felul principal
10 porții
15 min
1 oră
Ușor
Va invit la farfurie de ciorba, facuta asa ca la noi in ardeal :) Tare tare buna !

Ingrediente

Numarul de porții: 10
700 gr carne porc cu os

3 morcovi (medii)



1/2 bucata telina

2 fire patrunjel

1 pastarnac

2 maini fasole verde (congelata)

4 cartofi (mari curatati si taiati cuburi)

2 rosii

Bulion (de casa)

1/2 lamaie

O mana buna de frunze de patrunjel (leustean,frunze telina ; proaspete sau congelate, daca nu aveti sunt bune si cele uscate)

Sare

Piper

2 linguri ulei

Preparare

  • Incepem prin a curata ceapa si ardeiul si a le toca marunt.Intr-o oala de 5 l punem uleiul cu ceapa si ardeiul si le calim la foc mediu pana se inmoaie, adaugam un praf de sare si piper , apoi adaugam carnea spalata bine si turnam cam 3,5 l apa. Dam focul la mare pana ce incepe sa fiarba apoi lasam supa sa fiarba la foc mediu, cu ajutorul unei spumiere scoatem spuma afara.O lasam la fiert 30 min,intre timp curatam morcovii, patrunjelul, telina si pastarnacul si le taiem in 2 ,apoi ii taiem in feliute.Adaugam zarzavaturile si 1/2 din amestecul de frunze tocate marunt.Cand morcovii sunt aproape fierti punem cartofii taiati cuburi , fasolea verde, rosii curatate de coaja si taiate cuburi.Apoi adaugam 100 ml bulion si mai adaugam un praf de sare .
  • Lasam la fiert pana cand s-au fiert cartofii, apoi gustam.Daca mai trebuie daugam sare si piper , daca va place mai acrisoara punem o lingurita de zeama de lamaie si adaugam restul de leustean cu frunzele de patrunjel si telina.

    O sevim cu smantana si ardei iute. Pofta buna :)

Întrebări:

Cum se poate elimina spuma daca in oala era deja ceapa tocata si prajita? Eu stiam ca ceapa se prajeste separat intr-o tigaie si se pune in ciorba dupa ce s-a eliminat spuma de la carne.

Răspuns:

Se poate si asa dar cantitatea de ceapa care se elimina odata cu spuma este mica :) Spumiera este prevazuta cu orificii prin care zeama se scurge si ramana doar spuma . Oricum mi se pare mai gustoasa daca le adaugi toate de la inceput , dar daca doriti se pot cali si separat. Va multumesc de intrebare , daca mai aveti nelamuriri va rog sa imi scrieti.




Comentarii (46):

gabriela, 28/11/2018

De cate ori merg in, ardeal,solicit,ca meniu,ciorba ardeleneasca de porc,este fantastica,daca este facuta de un ardelean autentic!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2016

Excelent ca la bunica acasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/05/2016

F bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 04/11/2015

De cind a devenit lamiia un ingredient traditional al ciorbelor din Ardeal?

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
03/09/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/05/2015

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/01/2015

Buna de tot

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
danny, 29/09/2018

Vrei sa eviti "spumuiala" ???? spala carnea , pune`o intr`o oala fara nimic...fara sare ,apa,ulei si pune`o pe foc . o sa lase o gramada de apa … care o sa scada … rumeneste`o ...spala oala si apucate`te de ciorba :) fara spume ...

(0) (0) Abuz
Florin, 24/09/2018

Treci la munca....!!!

(0) (0) Abuz
22/10/2016

Am sange de ardelean de mic .
Se face cu afumatura si se acreste dupa preferinta .

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
Ciorba ardeleneasca de porc cu tarhon
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de legume ardeleneasca
Ciorba de legume ardeleneasca
4 porții
45 min
Foarte ușor
2.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: