Petitchef

Ciorba de cartofi cu afumatura

Felul principal
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
afumatura(de care vreti si cata vreti)

1-2 cepe




200 ml suc de rosii sau 1-2 linguri

patrunjel si leustean verde

optional Bors sau sare de lamaie

Preparare

  • Punem afumatura in aprox 2,5l de apa la fiert si cand incepe sa fiarba apa si scoate putina spuma deasupra o aruncam si punem alta curata.Lasam sa fiarba bine de tot.
  • Intre timp calim pe rand legumele:ceapa,morcovul si pastarnacul.Le punem in oala in care este afumatura si le lasam sa fiarba la foc mic,cca 30-40 de minute.
  • Apoi adaugam si cartofii.Scoatem de asemenea si afumatura si o taiem bucati mari sau mici dupa preferinta.
  • Cand au fiert si cartofii punem si sucul de rosii sau bulionul,condimentam cu sare si acrim dupa gust,cu bors sau sare de lamaie.La final adaugam si patrunjelul si leusteanul proaspat tocate.

Poze

Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 1
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 2
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 3
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 4
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 5
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 6
Ciorba de cartofi cu afumatura, poza 7

Întrebări:




Comentarii:

22/11/2016

F. bune retetele de la Petitchef! Imi place!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/10/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/02/2015

Fffffoarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/08/2017

Super bună

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 22/11/2016

Ha, ha, ha !!!! Heeei, da ! Ma bucur ca ai tinut cont de critici si ai schimbat reteta dar ai sters si comentariul, da' oricum nu mai era valabil acum. Asa mai merge! Sa-ti mai spun cateva smecherii: legumele e mai bine doar sa le inabusi putin in sucul lor, e mai sanatos, si pentru asta pui capac la oala si le lasi cateva minute asa la foc mic si apoi le poti pune in oala. Si inca o chestie : sa stii ca iese foarte buna si fara suc de rosii sau bulion si daca pui si cateva boabe de piper in ea si 2-3 oua batute bine in care adaugi putina apa rece si le pui in oala dupa vreo 5 min dupa ce stingi focul o sa cazi pe spate de cat de buna este, si daca o mai acresti si cu zeama de varza in loc de bors sau sare de lamaie o sa fie dementiala ! P.S. La masa poti pune smantana in ea. Wow! Wow!

(0) (0) Abuz
15/03/2013

Acum am sa o fac si euuuuu

(0) (0) Abuz
26/03/2012

Este foarte buna si gustoasa pofta buna

(0) (0) Abuz
17/11/2011

Am facut-o si eu.e tare buna

(0) (0) Abuz
24/10/2011

Ff buna.......sper acum o fac

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu afumatura
Ciorba de cartofi cu afumatura
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
4 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.