Petitchef

Ciorba din oase de porc

Felul principal
5 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
400 g oase porc

600 g carne de porc

400 g rosii decojite

3 - 4 cartofi


o bucata de telina



1 litru bors

sare

patrunjel, leustean

Preparare

  • Dupa ce spalam oasele si carnea, taiem carnea cubulete, le punem la fiert in 3 litri de apa cu sare, iar pana incepe sa fiarba ne ocupam de legume si le tocam marunt.
  • Cand ciorba incepe sa fiarba, indepartam spuma care apare. Adaugam legumele cand dispare spuma si le lasam sa fiarba pana sunt facute. In acest timp, punem la fiert borsul, il lasam sa dea un clocot si il pastram aproape pentru cand il vom adauga in ciorba.
  • Cand legumele si carnea sunt fierte, adaugam rosiile tocate marunt si borsul, lasam sa mai dea cateva clocote si luam vasul de pe foc.
  • Presaram cu patrunjel si leustean tocate fin si servim cu ardei iute aceasta ciorbita delicioasa care are aproximativ 85 calorii la 100 grame.

Poze

Ciorba din Oase de Porc, poza 1Ciorba din Oase de Porc, poza 2Ciorba din Oase de Porc, poza 3


Comentarii:

08/01/2015

Super-ciorbita! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/09/2013

Yamy

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 11/01/2018

Un kil' de carne cu os, 4 cartofi si doar o amarata de ceapa! Puneti mai fetelor ceapa ca lumea in ciorbe nu va mai zagarciti la ce nu trebuie! Ceapa da gust oricarei mancari! La cantitatea asta de carne cred ca ar trebui sa folosesti o oala de de 8-10 litri si tinand cont de capacitatea oalei ti-ar trebui vreo 4-5 cepe, 2 morcovi mari, 2 ardei, 2 cartofi si vreo 4 rosii; telina si pastarnacul pot lipsi foarte bine, astea sunt foarte bune la supe, dar la ciorbe nu trebuie sa lipseasca legumele pe care le-am mentionat.

(2) (0) Abuz
John_, 11/01/2018

Gatire in 25 min? Pai numai oasele ar trebui sa fiarba cel putin o ora (asta daca vrei o ciorba adevarata de oase, si nu o fiertura!). Legumele au nevoie de 20 min de fierbere, si se pun si ele intr-o ordine: intai radacinoasele si dupa vreo 10 min cartofii si ardeiul, fir-ar ele de retete.

(1) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău:URAT

(0) (0) Abuz
29/08/2013

Simpla dar buna.

(0) (0) Abuz
07/01/2013

Arata fff bn ,o sa pregatesc sh io pt maine
..

(0) (0) Abuz
27/01/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Trandafiri din mere
Trandafiri din mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Ciorba din oase de porc
Ciorba din oase de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba din ciolan de porc
Ciorba din ciolan de porc
6 porții
1h15m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba din rasol de porc
Ciorba din rasol de porc
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: