Petitchef

Ciorba falsa de burta

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4


500 g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus)

2 jumatati gogosar rosu murat

jumatate capatana de usturoi

250 g smantana

1 galbenus

sare si piper

ulei

Preparare

  • Reteta aceasta va sfatuiesc sa o faceti cu ciuperciu Pleurotus, deoarece iese mai aspectuasa si mai buna, ciupercile pleurotus taiate fasii pe lung avand aspectul si consistenta burtii de vita folosita in adevarata ciorba de burta. facut reteta cu ciuperci normale o data si cu ciuperci pleurotus alta data.
  • Amandoua au gust bun, insa trebuie sa recunosc ca cea cu pleurotus a fost mai buna Prima poza prezinta ciorbita cu ciuperci pleurotus, iar celelalte doua prezinta ciorbita cu ciupercute normale. Povestea fiind zisa, sa lasam vorba si sa trecem la treaba.
  • Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa (2l). Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi.
  • Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat (max 20 min). Se adauga si gogosarul taiat fasii. nu avut gogosar si pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). La ciorbica cu pleurotus am folosit gogosar murat si uite ce bine arata.
    Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
  • Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala.
  • Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa aiba un aspect comercial. adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica.



Comentarii:

22/03/2017

Cum adica? Ciupercile pleurotus nu sunt normale? Poate tu!

(0) (0) Abuz
20/05/2013

DAAAAA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Ciorba de burta falsa
Ciorba de burta falsa
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba falsa de burta
Ciorba falsa de burta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: