Petitchef

Ciuperci "Stroganoff" de post

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

piper:

Preparare

  • Ciupercile se pun intr-o oala impreuna cu sucul de rosii si sarea; oala se acopera si se fierb ciupercile pe foc potrivit aproximativ 10 min. sau pana se patrund.
  • Daca se folosesc ghebe, acestea se fieb intai in apa si apoi se adauga sucul de rosii.
  • In alta oala se dizolva amidonul in putin lapte de soia. Se adauga si restul de lapte. Se pune oala pe foc mic si se tine asa, amestecand, pana se incalzeste laptele - o sa inceapa sa se lege putin de la amidon.
  • Important este sa nu se puna laptele rece peste ciupercile fierbinti fiindca se poate branzi.
  • Cand ciupercile sunt gata, se adauga laptele incalzit si se amesteca. Se adauga si miso si piperul.
  • Se gusta de sare. Se inchide focul si se adauga salvia - pentru cine o prefera. Cand se serveste se poate presara si putin patrunjel tocat.


Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 27/11/2023

Mai lasati-ne cu retetele astea "de post" ca nu toata lumea tine post! De o sapatamana ne-ati intoxicat cu retete "de post" la care nu se uita mai nimeni!

(0) (1) Abuz
pasionat
pasionat, 10/11/2016

Cred ca este foarte gustoasa

(1) (0) Abuz
20/10/2016

Nu mi se pare ceva deosebit

(0) (0) Abuz
13/04/2016

Oribil

(0) (1) Abuz
29/11/2013

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
Risotto vegetarian cu rosii uscate si ciuperci
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează